Klíčky jsou levným a dostupným zdrojem vitamínů. Navíc klíčit můžete i v zimě. Pokud zvolíte ke klíčení semena v bio kvalitě, dostane plnou nálož opravdu zdravých látek.
Proč zvolit bio kvalitu?
Semena nejsou zatížená chemickými postřiky, dávají vám tedy opravdu jen to dobré. Klíčit můžete v podstatě jakákoliv semena, ideální je ale zakoupit ta přímo určená ke klíčení. Proč klíčit? Malý klíček skrývá neuvěřitelný zdroj vitamínů, nerostných látek, enzymů, zdravých tuků a aminokyselin.
Je to jedna z mála nejčistších a nejvýživnějších potravin, které můžete na naší planetě najít. Naklíčená semínka jsou vhodná prakticky pro všechny.
Oblíbená jsou semena fazole, semena vojtěšky, řeřichy, ředkviček, hořčice, ale i obiloviny jako je oves nebo ječmen. Pokud s klíčením teprve začínáte vyberte si mungo fazole. Začínají klíčit už druhý den, a za 2-3 dny je můžete jíst.
Jak klíčit?
Ideální je použít nakličovací misku. Důležité je semena pravidelně proplachovat alespoň 2-3x denně. Semena by neměla vyloženě plavat ve vodě a neměla by být na suchu. Bez ohledu na roční období, klíčení semen vám zajistí pravidelný přísun vitamínů kdykoliv si jen vzpomenete. Klíčit můžete bez problémů na okně v kuchyni, nebo kdekoliv do domě.
Takto miska je určena pro opravdové klíčící nadšence. Třípatrová skloakrylátová miska vám zaručí pohodlné klíčení více druhů semínek najednou. Proto si můžete ke snídani...