Rýže

Nejprodávanější

Rýže černá natural BIO
Country Life Rýže černá natural BIO 500g
Skladem (3 ks)
COUNTRY-111039
 
97,90 Kč
Rýže dlouhozrnná natural
 
31,90 Kč
Mléčná rýže bílá BIO
 
60,90 Kč
Rýže Sushi
Zdraví z přírody Rýže sushi 500g
Skladem (4 ks)
JEDEK-008
 
39,90 Kč
Rýže parboiled
PROVITA Rýže parboiled 500g
Skladem (7 ks)
VEGA-534
 
23,90 Kč
Rýže kulatozrnná natural
 
36,90 Kč
Jasmínová rýže
PROVITA Jasmínová rýže 500g
Skladem (5 ks)
VEGA-437
 
44 Kč
Rýže parboiled BIO
Country Life Rýže parboiled BIO 500g
Skladem (3 ks)
COUNTRY-111068
 
62 Kč
Rýže jasmínová natural BIO
 
70,90 Kč
12 položek celkem
Rýže Sushi
Novinka
39,90 Kč

Rýže pro přípravu tradičního japonského pokrmu. Nezapomentě, že výborné sushi stojí na kvalitní rýži.

JEDEK-008
Rýže basmati natural BIO
BIO
65,90 Kč

Hnědá rýže basmati má dlouhá štíhlá zrna, po uvaření se nelepí. Má vyšší obsah živin, jemnou vůni a i po uvaření krásně drží tvar.

COUNTRY-111026
Rýže černá natural BIO
BIO Do salátu
97,90 Kč

Černá rýže působí svou barvou velmi exoticky, po uvaření je pevná. Vynikne například v salátech, ale můžete ji míchat i s rýži bílou.

COUNTRY-111039
Rýže červená BIO
BIO Do salátu
80,90 Kč

Červená rýže vyniká kromě barvy svou pevností, téměř jí nelze rozvařit a v lednici vám vydrží i dva dny krásně pevná a křupavá.

COUNTRY-111040
Rýže jasmínová natural BIO
BIO
70,90 Kč

Jasmínová rýže je typická svou jemnou květinovou vůní a lehce nasládlou chutí. Hodí se k přípravě sladkých jídel a asijské kuchyně. "Natural" lépe zasytí, je výživově hodnotnější.

COUNTRY-111046
Rýže parboiled BIO
BIO Příprava do 15 min
62 Kč

Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. Je rychle uvařená, má více živin než klasická rýže.

COUNTRY-111068
Rýže dlouhozrnná natural
31,90 Kč

Rýže dlouhozrnná natural se používá především jako příloha. Vaří se delší dobu a po uvaření se nelepí.

VEGA-716
Rýže kulatozrnná natural
36,90 Kč

Kulatozrnná rýže natural, vaří se delší dobu, je mírně lepivá a hodí se především do rizota.

VEGA-9989
Rýže parboiled
Příprava do 15 min
23,90 Kč

Parboiled neboli předvařená rýže, je rychle hotová, po uvaření se nelepí.

VEGA-534
Mléčná rýže bílá BIO
BIO Lepivá konzistence
60,90 Kč

Mléčná rýže je po uvaření měkká, lehce lepivá. Výborně se hodí především k přípravě sladkých nákypů, kaší, dezertů...

VEGA-001815
Rýže tříbarevná natural BIO
BIO Do salátu
65,90 Kč

Kombinace 3 vynikajících druhů rýže, chuť je podobná, barva výsledného jídla bude originální a svěží.

COUNTRY-111038
Jasmínová rýže
44 Kč

Jasmínová rýže je po uvaření kyprá, lepivá a lehce nasládlá. Má lehce květinovou vůni.

VEGA-437

Rýže patří mezi nejoblíbenější suroviny vůbec, její spotřeba pokrývá asi ¼ spotřeby obyvatelstva. Existuje asi 20 nejoblíbenějších druhů rýže. Proč vlastně jíst rýži? Rýže je přirozeně bezlepková potravina. Až 75 % tvoří sacharidy. Obsahuje vlákninu. Je lehce stravitelná, ale komplexní sacharidy umožňují využívat energii z rýže postupně. Obsahuje minimum tuku, tedy je velmi vhodná i při dietních opatřeních.

#ShowMore#

A pro svou konzistenci (i relativně neutrální chuť) ji mohou i kojenci. Neobsahuje cholesterol. Je velmi vhodná při zažívacích obtížích.

Mezi nejznámější druhy rýže patří Basmati rýže, která se nelepí a je nejrychleji uvařená, Jasmínová rýže, která je příjemně voňavá. U různých druhů se můžete setkat s názvem „natural“ – obilky jsou světle hnědé barvy, znamená to, že rýže není broušená. U těchto druhů rýže počítejte s výrazně delší dobou varu.

Na co si dát pozor při vaření rýže? Určitě nezapomeňte rýži před vařením proprat důkladně ve vodě. Zbavíte ji tím nečistot, ale také škrobu. Uvařená rýže pak nebude tak lepkavá. Přečtěte si jak správně rýži uvařit, jaký je rozdíl mezi vařením a dušením a s jaké jsou druhy rýže.