Rýže

Nejprodávanější

Rýže kulatozrnná natural
 
24,10 Kč
Jasmínová rýže
PROVITA Jasmínová rýže 500g
Skladem (9 ks)
VEGA-437
 
35,90 Kč
Mléčná rýže bílá BIO
 
49,80 Kč
RACIO Mini rolky rýže a pohanka 44g
RACIO Mini rolky rýže a pohanka 44g
Skladem (13 ks)
RACIO-100262
 
16 Kč
Rýže basmati BIO
Country Life Rýže basmati bílá BIO 500g
Skladem (6 ks)
COUNTRY-111025
 
66 Kč
Rýže jasmínová BIO
Country Life Rýže jasmínová BIO 500g
Skladem (9 ks)
COUNTRY-111045
 
70,20 Kč
Rýže basmati natural BIO
Country Life Rýže basmati natural BIO 500g
Skladem (3 ks)
COUNTRY-111026
 
59 Kč
Rýže kulatozrnná natural BIO
Country Life Rýže kulatozrnná BIO 500g
Skladem (8 ks)
COUNTRY-111008
 
52,20 Kč
Rýže dlouhozrnná
 
51 Kč
17 položek celkem
RACIO Mini rolky rýže a pohanka 44g
16 Kč

RACIO-100262
Rýže parboiled
22,70 Kč

Parboiled neboli předvařená rýže, je rychle hotová, po uvaření se nelepí.

VEGA-534
Rýže dlouhozrnná natural
31,30 Kč

Rýže dlouhozrnná natural se používá především jako příloha. Vaří se delší dobu a po uvaření se nelepí.

VEGA-716
Rýže kulatozrnná natural
24,10 Kč

Kulatozrnná rýže natural, vaří se delší dobu, je mírně lepivá a hodí se především do rizota.

VEGA-9989
Jasmínová rýže
35,90 Kč

Jasmínová rýže je po uvaření kyprá, lepivá a lehce nasládlá. Má lehce květinovou vůni.

VEGA-437
Rýže sushi
35,90 Kč

Rýžei na sushi, která je speciálně určena přo přípravu této asijské pochoutky. Při přípravě dodržujte správný postup.

MED-000662
Rýže basmati BIO
BIO
66 Kč

Basmati rýže patří mezi nejoblíbenější druhy rýže, má velmi jemnou vůni a chuť, je nejrychleji uvařená a zrna se po uvaření nelepí.

COUNTRY-111025
Rýže basmati natural BIO
BIO
59 Kč

Hnědá rýže basmati má dlouhá štíhlá zrna, po uvaření se nelepí. Má vyšší obsah živin, jemnou vůni a i po uvaření krásně drží tvar.

COUNTRY-111026
Rýže černá natural BIO
BIO
89,10 Kč

Černá rýže působí svou barvou velmi exoticky, po uvaření je pevná. Vynikne například v salátech, ale můžete ji míchat i s rýži bílou.

COUNTRY-111039
Rýže červená BIO
BIO
73,40 Kč

Červená rýže vyniká kromě barvy svou pevností, téměř jí nelze rozvařit a v lednici vám vydrží i dva dny krásně pevná a křupavá.

COUNTRY-111040
Rýže dlouhozrnná
BIO
51 Kč

Natural rýže je lehce nahnědlá, má špičatá dlouhá zrnka a po uvaření se nelepí. Zasytí více než rýže bílá.

COUNTRY-111009
Rýže jasmínová BIO
BIO
70,20 Kč

Jasmínová rýže je oblíbená pro svou lehce květinovou vůni a nasládlou chuť. Po uvaření je mírně lepivá. Hodí se do sladkých jídel, zapékaných a do asijské kuchyně.

COUNTRY-111045
Rýže jasmínová natural BIO
BIO
64,90 Kč

Jasmínová rýže je typická svou jemnou květinovou vůní a lehce nasládlou chutí. Hodí se k přípravě sladkých jídel a asijské kuchyně. "Natural" lépe zasytí, je výživově hodnotnější.

COUNTRY-111046
Rýže kulatozrnná natural BIO
BIO
52,20 Kč

Pololoupaná kulatozrnná rýže se déle vaří, ale je bohatá na vitamíny a minerály, používá se nejčastěji do rizota. Patří mezi nejoblíbenější druhy rýže.

COUNTRY-111008
Rýže parboiled BIO
BIO
61,20 Kč

Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. Je rychle uvařená, má více živin než klasická rýže.

COUNTRY-111068
Nahoru
Další produkty

Rýže patří mezi nejoblíbenější suroviny vůbec, její spotřeba pokrývá asi ¼ spotřeby obyvatelstva. Existuje asi 20 nejoblíbenějších druhů rýže. Proč vlastně jíst rýži? Rýže je přirozeně bezlepková potravina. Až 75 % tvoří sacharidy. Obsahuje vlákninu. Je lehce stravitelná, ale komplexní sacharidy umožňují využívat energii z rýže postupně. Obsahuje minimum tuku, tedy je velmi vhodná i při dietních opatřeních.

#ShowMore#

A pro svou konzistenci (i relativně neutrální chuť) ji mohou i kojenci. Neobsahuje cholesterol. Je velmi vhodná při zažívacích obtížích.

Mezi nejznámější druhy rýže patří Basmati rýže, která se nelepí a je nejrychleji uvařená, Jasmínová rýže, která je příjemně voňavá. U různých druhů se můžete setkat s názvem „natural“ – obilky jsou světle hnědé barvy, znamená to, že rýže není broušená. U těchto druhů rýže počítejte s výrazně delší dobou varu.

Na co si dát pozor při vaření rýže? Určitě nezapomeňte rýži před vařením proprat důkladně ve vodě. Zbavíte ji tím nečistot, ale také škrobu. Uvařená rýže pak nebude tak lepkavá. Přečtěte si jak správně rýži uvařit, jaký je rozdíl mezi vařením a dušením a s jaké jsou druhy rýže.