Kakao a karob

Karob se používá jako náhražka kakaa. Setkat se můžete i s názvem svatojánský chléb nebo chlebovník. Karob je bohatým zdrojem vlákniny, má vysoký obsah vitamínů skupiny B, minerálních látek a stopových prvků. 

Karob seženete světlý a tmavý, rozdíl je v délce pražení. Tmavý má výraznější chuť a může být malinko více hořký. Karob skladujte v dobře uzavíratelné nádobě a používejte jako kakao. 

#ShowMore#

Kakao obsahuje velké množství antioxidantů, je zdrojem hořčíku, železa a obsahuje také chrom, mangan, zinek a měď.

Karob a kakao rozdíl?

Rozdíl mezi karobem a kakaem je především v chuti, karob je sladší. Myslete na to při pečení, pokud použijete karob, můžete snížit množství cukru. Kakao obsahuje více tuku.

Karob je také vhodnou alternativou čokolády.

Nejprodávanější

Country Life Kakaové boby nepražené drcené 100g
 
69,90 Kč
Čokoláda v prášku Méďa BIO
 
63,90 Kč
Kakao BIO
Country Life Kakao BIO 150g
Skladem (1 ks)
COUNTRY-521014
 
54,90 Kč
Kakaový prášek
 
80,90 Kč
Kakaový prášek
BIONEBIO Kakaový prášek BIO 150g
Skladem (8 ks)
BIONEB-5301
 
56,90 Kč
5 položek celkem
Čokoláda v prášku Méďa BIO
BIO
63,90 Kč

Prášek pro výrobu lahodného kakaa, které si zamilují i dospělí.

V1BIONEB-117
Kakaový prášek
BIO
56,90 Kč

Nealkalizovaný kakaový prášek pocházející od drobných farmářů z Dominikánské republiky. BIO kvalita.

BIONEB-5301
Kakaový prášek
BIO
80,90 Kč

Vynikající nealkalizované kakao z nepražených bobů. Skvěle se hodí do RAW dezertů i do veškerého pečení.

VEGA-003179
Kakao BIO
BIO
54,90 Kč

Kakaový prášek v biokvalitě, výborný na pečení – na bábovku, perník či piškot.

COUNTRY-521014
Country Life Kakaové boby nepražené drcené 100g
69,90 Kč

Kakaové boby mají vysoký podíl vitamínů a minerálů. Jsou bohaté především na hořčík, vitamin C a na antioxidanty.

COUNTRY-099998