Vločky, lupínky
Schválně kolik znáte druhů vloček? A kolika způsoby je umíte zpracovat? Vloček existuje velké množství, mezi nejznámější patří ovesné vločky, ale běžně seženete i vločky jáhlové, pohankové vločky, rýžové vložky, nebo vločky sójové. Koupit je můžete v různých směsích vloček, dokonce i vločky s klíčky. Vločky jsou v podstatě nadčasové, můžete je jíst k snídani, svačině, přimíchat do i večeře, sladké i slané, zatepla i za studena. Kdybyste náhodou nevěděli, kam s nimi, přečtěte si náš článek na blogu.
#ShowMore#
Vločky a co jste o nich možná (ne)věděli, kde najdete pár rychlých tipů na použití a pár rychlých receptů, třeba na slané mlsání k televizi. Věděli jste, že ovesné vločky jsou bezlepkové? Správně "měly by být" bezlepkové, často však jejich zpracováním dochází ke kontaminaci. Ovesné vločky, které se dají považovat za bezlepkové nebo vločky s minimálním obsahem lepku nesmí obsahovat více jak 20 mg/kg lepku (viz Nařízení EU č. 828/2014 o požadavcích na poskytování informací o nepřítomnosti či sníženém obsahu lepku v potravinách spotřebitelům). Nezapomeňte číst etikety, upozornění musí být vždy uvedeno na obale.
Lupínky, krásně křupavé, nejčastěji jsou lupínky kukuřičné (cornflakes). Vyzkoušet byste ale měli i pohankové, quinoa, celozrnné, špaldové, ovesné. Jezte je samotné, s mlékem, s jogutem. Smíchejte se sušeným ovocem a mlsejte.