Obiloviny

Nejprodávanější

Quinoa bílá
PROVITA Quinoa bílá 250g
Skladem (4)
VEGA-002649
 
35 Kč
Jáhly
PROVITA Jáhly 500g
Skladem (5)
VEGA-0347
 
29,90 Kč
Čirok český loupaný BIO
 
45 Kč
Quinoa bílá BIO Country Life
Country Life Quinoa bílá BIO 250g
Skladem (8)
COUNTRY-111012
 
64 Kč
Pohanka loupaná lámanka BIO
 
45 Kč
Pšeničný bulgur BIO
 
47 Kč
Amarant BIO
Country Life Amarant zrno BIO 500g
Skladem (1)
COUNTRY-111042
 
46,10 Kč
Pohanka lamánka Šmajstrla
ŠMAJSTRLA Pohanka lámanka 400g
Skladem (10)
V1NATURAL-0025
 
39 Kč
Pohanka kroupa Šmajstrla
ŠMAJSTRLA Pohanka kroupa 400g
Skladem (16)
VEGA-381
 
39 Kč
Předměřice Ječné kroupy lámanka 500g
 
16 Kč
30 položek celkem
Předměřice Ječné kroupy lámanka 500g
16 Kč

Kroupy patří mezi celozrnné obiloviny, jejichž součástí jsou klíčky.

DRUID-028
PROVITA Oves bezpluchý 500g
19,70 Kč

Oves je nejbohatší obilí na živiny.

VEGA-999946
Bulgur pšeničný tmavý
24,40 Kč

Bulgur použijte všude, kde byste jinak použili rýži. Jeho příprava je velmi snadná a rychlá.

VEGA-9999250
Pšeničný bulgur
25,90 Kč

V české kuchyni se často využívá do nádivek, karbanátků, polévek či jako příloha k masům.

VEGA-999924
Pohanka lopaná tmavá
29,50 Kč

Tmavá pohanka je loupána vysokou teplotou a proto dochází k jejímu ztmavnutí.

VEGA-458
Jáhly
PROVITA Jáhly 500g
Skladem (5 ks)
29,90 Kč

Jáhly jsou velmi dobře stravitelné, jsou vhodné i pro osoby s citlivým trávením a pro malé děti. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, mohou je i celiaci.

VEGA-0347
Pohanka loupaná česká světlá
32,60 Kč

Naprosto jedinečná pseudoobilovina je vynikající na mnoho způsobů. Hodí se do pečení, vaření nebo na klíčení.

VEGA-999958
Quinoa bílá
35 Kč

Quinoa je bezlepkovou potravinu s jemnou máslovou chutí. Použijte ji jako přílohu, na salát, do kaše.

VEGA-002649
Bulgur ječmenný BIO
36,60 Kč

Bulgur nahradí rýži nebo kuskus. Hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.

COUNTRY-210075
Pšenice ozimá BIO
37,90 Kč

V celém zrnu pšenice se nachází důležité živiny – včetně vlákniny. Sacharidy tvoří až 62 % zrna.

COUNTRY-110021
Pohanka kroupa Šmajstrla
39 Kč

Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má lehce oříškovou chuť, výborně se hodí jako příloha.

VEGA-381
Pohanka lamánka Šmajstrla
39 Kč

Pohanka je přirozeně bezlepková potravina s jemně oříškovou chutí, lámanka je navíc velmi jednoduchá a rychlá na přípravu.

V1NATURAL-0025
Oves bezpluchý BIO
39,10 Kč

Oves je obilí nejbohatší na živiny.

COUNTRY-110023
Jáhly BIO
42,60 Kč

Jáhly jsou univerzální surovina jako příloha, na kaše, slané i sladké pečení. Jsou velmi dobře stravitelné, přirozeně bezlepkové, vhodné i pro celiaky.

COUNTRY-111014
Bulgur s červenou čočkou BIO
43,90 Kč

Bulgur i červená čočka jsou lehce stravitelné plodiny, díky tomu je výrobek vhodný i pro děti.

PRO-BIO-1000
Nahoru
Další produkty

Obilí, obiloviny, anebo také cereálie patří k základním složkám výživy člověka. Patří sem rýže žito, ječmen, oves, pšenice a další. Zrna mohou být buď celá, jako například rýže, nebo broušená (zbavená slupek), dále pak rozemletá až krupici, vločky a mouku.

Obiloviny dělíme také podle obsahu lepku, který převážně obsahují všechny druhy. Obiloviny, které obsahují lepek jsou pšenice, včetně špaldy, která má však mnoho pozitivních vlastností oproti klasické pšenici, dále žito, ječmen a oves. 

#ShowMore#

Ječmen se používá především k výrobě krupice a mouky, vyrábí se z něj i kávové náhražky.
Oves je nejoblíbenější především ve formě vloček, které mají své ustálené místo k snídani.
Žito se zpracovává na mouku, je tmavá a bohatá na výživové látky, používá se především k pečení chleba. Často se mísí s pšenicí, která je nejrozšířenějším druhem obilovin.
Specifickou odrůdou je pšenice špalda.
Mezi obiloviny přirozeně bezlepkové patří rýže, pohanka, jáhly (proso), amarant, quinoa, kukuřice, a některé druhy ovsa. Bezlepkové potraviny by měly být součástí běžného jídelníčku, a to i pokud lepek snášíte a nejste nuceni držet bezlepkovou dietu, jako lidé s nesnášenlivostí lepku. 

Pokud některé z nich neznáte, přečtěte si na še návody na BLOGu - Jak uvařit quinou, jak uvařit bulgur, jak připravit kuskus a další.