Klíčky, pukance, otruby

Nejprodávanější

Otruby ovesné
Country Life Otruby ovesné 250g
Skladem (6 ks)
COUNTRY-222018
 
27,90 Kč
Pohankové pukance BIO
PRO-BIO Pukance pohankové BIO 30g
Skladem (9 ks)
PRO-BIO-910060
 
16,90 Kč
PROVITA Otruby ovesné mleté 300g
PROVITA Otruby ovesné mleté 300g
Skladem (3 ks)
VEGA-999956
 
18,90 Kč
Pukance špaldové BIO
PRO-BIO Pukance špaldové BIO 130g
Skladem (4 ks)
V1PRO-BIO-91076
 
44,50 Kč
Pukance jáhelné BIO
PRO-BIO Jahelné pukance BIO 50g
Skladem (4 ks)
PRO-BIO-0130
 
21,50 Kč
Pukance rýžové BIO
PRO-BIO Rýžové pukance BIO 50g
Skladem (2 ks)
PRO-BIO-0067
 
18,90 Kč
Pšeničné klíčky
EVIT Pšeničné klíčky speciál 200g
Skladem (15 ks)
NATURAL-0099
 
29,90 Kč
7 položek celkem
Otruby ovesné
27,90 Kč

Ovesné otruby pomáhají doplňovat vlákninu do stravy, která je složená převážně z rafinovaných potravin.

COUNTRY-222018
Pšeničné klíčky
29,90 Kč

Vhodné pro přímou spotřebu.

NATURAL-0099
Pukance jáhelné BIO
BIO
21,50 Kč

Pukance jahelné je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-0130
Pohankové pukance BIO
BIO
16,90 Kč

Pukance pohankové je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-910060
Pukance špaldové BIO
BIO
44,50 Kč

Špaldové pukance je možné podávat s jogurtem či mlékem.

V1PRO-BIO-91076
Pukance rýžové BIO
BIO
18,90 Kč

Pukance rýžové je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-0067
PROVITA Otruby ovesné mleté 300g
18,90 Kč

Otruby jsou cenným zdrojem vlákniny a řady minerálních látek.

VEGA-999956

Klíčky jsou levným a dostupným zdrojem vitamínů, nejlepší jsou samozřejmě klíčky čerstvé zelené. Klíčky, nebo naklíčené plodiny ale sežene i sušené, například ovesné vločky s klíčky. Jsou šetrně sušené, aby si zachovaly co nejvíce zdraví prospěšných látek. Seženete i klíčky sušené mrazem, tzv. lyofilizované.

Co jsou pukance?

Pukance jsou pražená zrna, která se vysokou teplotou nafouknou nebo prasknou. Mezi nejznámější pukance patří kukuřičné pukance, které ovšem známe pod názvem popcorn. Zrnka kukuřice díky vysoké teplotě prasknou a doslova se obrátí naruby, vytvoří charakteristický tvar.

#ShowMore#

Nejčastěji se pukance připravují z obilovin, mohou být například pohankové, špaldové, rýžové, které jsou známé též pod názvem burizony. Pukance neboli pufovaná zrna jsou vhodná k přímé spotřebě, použijte je naslano místo popcornu. Dejte si je k snídani s jogurtem nebo mlékem. Použijte je do sladkého pečení, přimíchejte je do těsta. Použít je můžete i do nepečených dezertu.

Otruby jsou v podstatě odpadní produkt, vznikají loupáním a kartáčováním obilí. Mohou být hrubé a jemné, obsahují částice slupek a klíčků. Jsou velkým zdrojem vlákniny, stravitelné i nestravitelné, jsou ideální především pro trávení. Pomáhají pohybu stravy ve střevech, zadržují škodlivé látky a zvyšují jejich vylučování. Nejčastěji seženete otruby ovesné, ale běžné jsou i pšeničné, ječné nebo žitné.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení