Klíčky, pukance, otruby

Nejprodávanější

Otruby ovesné
PROVITA Otruby ovesné mleté 300g
Skladem (8 ks)
VEGA-999956
 
18,90 Kč
Pukance rýžové BIO
PRO-BIO Rýžové pukance BIO 50g
Skladem (3 ks)
PRO-BIO-0067
 
21,20 Kč
Pukance pšeničné medové BIO
PRO-BIO Pšeničné pukance medové BIO 100g
Skladem (4 ks)
V1PRO-BIO-80022
 
36,90 Kč
Pukance jáhelné BIO
PRO-BIO Jahelné pukance BIO 50g
Skladem (4 ks)
PRO-BIO-0130
 
21,90 Kč
Pšeničné klíčky
EVIT Pšeničné klíčky speciál 200g
Skladem (12 ks)
NATURAL-0099
 
37,90 Kč
5 položek celkem
Pšeničné klíčky
37,90 Kč

Vhodné pro přímou spotřebu.

NATURAL-0099
Pukance jáhelné BIO
BIO
21,90 Kč

Pukance jahelné je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-0130
Pukance pšeničné medové BIO
BIO
36,90 Kč

Trvanlivý extrudovaný výrobek s příchutí medu. Vhodný ke snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

V1PRO-BIO-80022
Pukance rýžové BIO
BIO
21,20 Kč

Pukance rýžové je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-0067
Otruby ovesné
18,90 Kč

Otruby jsou cenným zdrojem vlákniny a řady minerálních látek.

VEGA-999956

Klíčky jsou levným a dostupným zdrojem vitamínů, nejlepší jsou samozřejmě klíčky čerstvé zelené. Klíčky, nebo naklíčené plodiny ale sežene i sušené, například ovesné vločky s klíčky. Jsou šetrně sušené, aby si zachovaly co nejvíce zdraví prospěšných látek. Seženete i klíčky sušené mrazem, tzv. lyofilizované.

Co jsou pukance?

Pukance jsou pražená zrna, která se vysokou teplotou nafouknou nebo prasknou. Mezi nejznámější pukance patří kukuřičné pukance, které ovšem známe pod názvem popcorn. Zrnka kukuřice díky vysoké teplotě prasknou a doslova se obrátí naruby, vytvoří charakteristický tvar.

#ShowMore#

Nejčastěji se pukance připravují z obilovin, mohou být například pohankové, špaldové, rýžové, které jsou známé též pod názvem burizony. Pukance neboli pufovaná zrna jsou vhodná k přímé spotřebě, použijte je naslano místo popcornu. Dejte si je k snídani s jogurtem nebo mlékem. Použijte je do sladkého pečení, přimíchejte je do těsta. Použít je můžete i do nepečených dezertu.

Otruby jsou v podstatě odpadní produkt, vznikají loupáním a kartáčováním obilí. Mohou být hrubé a jemné, obsahují částice slupek a klíčků. Jsou velkým zdrojem vlákniny, stravitelné i nestravitelné, jsou ideální především pro trávení. Pomáhají pohybu stravy ve střevech, zadržují škodlivé látky a zvyšují jejich vylučování. Nejčastěji seženete otruby ovesné, ale běžné jsou i pšeničné, ječné nebo žitné.