Klíčky, pukance, otruby

Nejprodávanější

Pukance jáhelné BIO
PRO-BIO Jahelné pukance BIO 50g
Skladem (4)
PRO-BIO-0130
 
18,10 Kč
Pukance rýžové BIO
PRO-BIO Rýžové pukance BIO 50g
Skladem (5)
PRO-BIO-0067
 
17 Kč
Pukance špaldové BIO
PRO-BIO Pukance špaldové BIO 130g
Skladem (2)
V1PRO-BIO-91076
 
40,20 Kč
Pohankové pukance BIO
PRO-BIO Pukance pohankové BIO 30g
Skladem (4)
PRO-BIO-910060
 
15,90 Kč
Pukance pšeničné medové BIO
 
30,50 Kč
EVIT Pšeničné klíčky speciál 200g
 
21,20 Kč
6 položek celkem
Pohankové pukance BIO
15,90 Kč

Pukance pohankové je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-910060
Pukance rýžové BIO
17 Kč

Pukance rýžové je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-0067
Pukance jáhelné BIO
18,10 Kč

Pukance jahelné je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-0130
EVIT Pšeničné klíčky speciál 200g
21,20 Kč
NATURAL-0099
Pukance pšeničné medové BIO
30,50 Kč

Trvanlivý extrudovaný výrobek s příchutí medu. Vhodný ke snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

V1PRO-BIO-80022
Pukance špaldové BIO
40,20 Kč

Špaldové pukance je možné podávat s jogurtem či mlékem.

V1PRO-BIO-91076

Klíčky jsou levným a dostupným zdrojem vitamínů, nejlepší jsou samozřejmě klíčky čerstvé zelené. Klíčky, nebo naklíčené plodiny ale sežene i sušené, například ovesné vločky s klíčky. Jsou šetrně sušené, aby si zachovaly co nejvíce zdraví prospěšných látek. Seženete i klíčky sušené mrazem, tzv. lyofilizované.

Co jsou pukance?

Pukance jsou pražená zrna, která se vysokou teplotou nafouknou nebo prasknou. Mezi nejznámější pukance patří kukuřičné pukance, které ovšem známe pod názvem popcorn. Zrnka kukuřice díky vysoké teplotě prasknou a doslova se obrátí naruby, vytvoří charakteristický tvar.

#ShowMore#

Nejčastěji se pukance připravují z obilovin, mohou být například pohankové, špaldové, rýžové, které jsou známé též pod názvem burizony. Pukance neboli pufovaná zrna jsou vhodná k přímé spotřebě, použijte je naslano místo popcornu. Dejte si je k snídani s jogurtem nebo mlékem. Použijte je do sladkého pečení, přimíchejte je do těsta. Použít je můžete i do nepečených dezertu.

Otruby jsou v podstatě odpadní produkt, vznikají loupáním a kartáčováním obilí. Mohou být hrubé a jemné, obsahují částice slupek a klíčků. Jsou velkým zdrojem vlákniny, stravitelné i nestravitelné, jsou ideální především pro trávení. Pomáhají pohybu stravy ve střevech, zadržují škodlivé látky a zvyšují jejich vylučování. Nejčastěji seženete otruby ovesné, ale běžné jsou i pšeničné, ječné nebo žitné.