Klíčky, pukance, otruby

Nejprodávanější

Pohankové pukance BIO
PRO-BIO Pukance pohankové BIO 30g
Skladem (7 ks)
PRO-BIO-910060
 
15,90 Kč
EVIT Pšeničné klíčky speciál 200g
EVIT Pšeničné klíčky speciál 200g
Skladem (16 ks)
NATURAL-0099
 
21,20 Kč
Pukance rýžové BIO
PRO-BIO Rýžové pukance BIO 50g
Skladem (8 ks)
PRO-BIO-0067
 
17 Kč
Pukance jáhelné BIO
PRO-BIO Jahelné pukance BIO 50g
Skladem (7 ks)
PRO-BIO-0130
 
18,10 Kč
Pukance špaldové BIO
PRO-BIO Pukance špaldové BIO 130g
Skladem (5 ks)
V1PRO-BIO-91076
 
40,20 Kč
PROVITA Otruby ovesné mleté 300g
PROVITA Otruby ovesné mleté 300g
Skladem (8 ks)
VEGA-999956
 
17,90 Kč
6 položek celkem
PROVITA Otruby ovesné mleté 300g
17,90 Kč

Otruby jsou cenným zdrojem vlákniny a řady minerálních látek.

VEGA-999956
Pukance rýžové BIO
BIO
17 Kč

Pukance rýžové je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-0067
Pohankové pukance BIO
BIO
15,90 Kč

Pukance pohankové je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-910060
Pukance špaldové BIO
BIO
40,20 Kč

Špaldové pukance je možné podávat s jogurtem či mlékem.

V1PRO-BIO-91076
Pukance jáhelné BIO
BIO
18,10 Kč

Pukance jahelné je trvanlivý extrudovaný výrobek, vhodný k snídani nebo ke svačině, s mlékem či jogurtem.

PRO-BIO-0130
EVIT Pšeničné klíčky speciál 200g
21,20 Kč
NATURAL-0099

Klíčky jsou levným a dostupným zdrojem vitamínů, nejlepší jsou samozřejmě klíčky čerstvé zelené. Klíčky, nebo naklíčené plodiny ale sežene i sušené, například ovesné vločky s klíčky. Jsou šetrně sušené, aby si zachovaly co nejvíce zdraví prospěšných látek. Seženete i klíčky sušené mrazem, tzv. lyofilizované.

Co jsou pukance?

Pukance jsou pražená zrna, která se vysokou teplotou nafouknou nebo prasknou. Mezi nejznámější pukance patří kukuřičné pukance, které ovšem známe pod názvem popcorn. Zrnka kukuřice díky vysoké teplotě prasknou a doslova se obrátí naruby, vytvoří charakteristický tvar.

#ShowMore#

Nejčastěji se pukance připravují z obilovin, mohou být například pohankové, špaldové, rýžové, které jsou známé též pod názvem burizony. Pukance neboli pufovaná zrna jsou vhodná k přímé spotřebě, použijte je naslano místo popcornu. Dejte si je k snídani s jogurtem nebo mlékem. Použijte je do sladkého pečení, přimíchejte je do těsta. Použít je můžete i do nepečených dezertu.

Otruby jsou v podstatě odpadní produkt, vznikají loupáním a kartáčováním obilí. Mohou být hrubé a jemné, obsahují částice slupek a klíčků. Jsou velkým zdrojem vlákniny, stravitelné i nestravitelné, jsou ideální především pro trávení. Pomáhají pohybu stravy ve střevech, zadržují škodlivé látky a zvyšují jejich vylučování. Nejčastěji seženete otruby ovesné, ale běžné jsou i pšeničné, ječné nebo žitné.