Kakao a karob

Karob se používá jako náhražka kakaa. Setkat se můžete i s názvem svatojánský chléb nebo chlebovník. Karob je bohatým zdrojem vlákniny, má vysoký obsah vitamínů skupiny B, minerálních látek a stopových prvků. Karob seženete světlý a tmavý, rozdíl je v délce pražení. Tmavý má výraznější chuť a může být malinko více hořký. Karob skladujte v dobře uzavíratelné nádobě a používejte jako kakao. 

#ShowMore#

Kakao obsahuje velké množství antioxidantů, je zdrojem hořčíku, železa a obsahuje také chrom, mangan, zinek a měď.

Rozdíl mezi karobem a kakaem je především v chuti, karob je sladší. Myslete na to při pečení, pokud použijete karob, můžete snížit množství přidaného cukru. Kakao obsahuje více tuku. Karob je také vhodnou alternativou čokolády.

Nejprodávanější

HEALTH LINK Kakaové máslo (kousky) BIO 250g
 
201 Kč
Kakaová hmota
HEALTH LINK Kakaová hmota BIO 250g
Skladem (1 ks)
VEGA-002900
 
177,90 Kč
Karob prášek světlý BIO
 
112,90 Kč
Kakaový prášek
 
80,90 Kč
Kakaový prášek
BIONEBIO Kakaový prášek BIO 150g
Skladem (10 ks)
BIONEB-5301
 
56,90 Kč
Čokoláda v prášku Méďa BIO
 
63,90 Kč
6 položek celkem
Čokoláda v prášku Méďa BIO
BIO
63,90 Kč

Prášek pro výrobu lahodného kakaa, které si zamilují i dospělí.

V1BIONEB-117
Kakaový prášek
BIO
56,90 Kč

Nealkalizovaný kakaový prášek pocházející od drobných farmářů z Dominikánské republiky. BIO kvalita.

BIONEB-5301
Kakaový prášek
BIO
80,90 Kč

Vynikající nealkalizované kakao z nepražených bobů. Skvěle se hodí do RAW dezertů i do veškerého pečení.

VEGA-003179
Karob prášek světlý BIO
BIO
112,90 Kč

Alternativa kakaového prášku.

COUNTRY-521003
Kakaová hmota
BIO
177,90 Kč

Označováno jako 100% čokoláda, do jogurtu, kaše či na pečení.

VEGA-002900
HEALTH LINK Kakaové máslo (kousky) BIO 250g
BIO
201 Kč

Klasické využití pro kakaové máslo je při výrobě čokolády. Avšak můžeme je používat i v kuchyni při přípravě dezertů.

VEGA-002899