Cukry, sladidla, sirupy a stévie

Nejprodávanější

Skořicový cukr BIO
–13 %
AMYLON Skořicový cukr BIO 20g
Skladem (66 ks)
PRO-BIO-0089
Původně: 8 Kč  (–13 %)
7 Kč
STÉVÍK Přírodní sladidlo Stévie 10g
 
31,30 Kč
VUC Cukr přírodní řepný 1kg
VUC Cukr přírodní řepný 1kg
Skladem (17 ks)
VEGA-0342
 
49,90 Kč
Vanilkový cukr
AMYLON Vanilkový cukr BIO 8g
Skladem (38 ks)
PRO-BIO-0045037
 
9,90 Kč
Čekankové slazení
–16 %
Country Life Čekankové slazení 250ml
Skladem (5 ks)
COUNTRY-99558
Původně: 85 Kč  (–16 %)
71 Kč
Datlový sirup BIO
–20 %
Country Life Datlový sirup BIO 250ml
Skladem (1 ks)
VICOUNTRY-09643
Původně: 72,90 Kč  (–20 %)
58 Kč
Cukr třtinový demerara
 
47,30 Kč
Bionebio Cukr třtinový surový 500g
Bionebio Cukr třtinový surový 500g
Skladem (3 ks)
V1BIONEB-115
 
29,20 Kč
Bionebio Cukr třtinový MAURITIUS DEMERARA 500g
 
34,90 Kč
Cukr třtinový moučkový BIO
PRO-BIO Cukr třtinový moučkový BIO 400g
Skladem (7 ks)
PRO-BIO-99001
 
56 Kč
38 položek celkem
AMYLON Citronový cukr BIO 20g
BIO
7,90 Kč

K ochucení krémů, zmrzlin, dezertů, piškotových těst.

COUNTRY-9999939
Skořicový cukr BIO
Akce BIO
–13 %
7 Kč

Přírodní cukr s pravou skořicí provoní a dochutí pečené i nepečené dezerty.

PRO-BIO-0089
Vanilkový cukr
BIO
9,90 Kč

Vanilkový cukr s obsahem pravé vanilky. Vhodný k sladkému pečení a dochucení.

PRO-BIO-0045037
Bionebio Cukr přírodní třtinový MELASOVÝ 300g
BIO
44,90 Kč

Vynikající melasový cukr má jemný lékořicový nádech a proto je skvělý do pečení či omáček.

BIONEB-264
Bionebio Cukr třtinový MAURITIUS DEMERARA 500g
BIO
34,90 Kč

Má příjemnou typickou chuť a vůni, která připomíná lehce karamel či med. Dokonale podtrhuje chuť dezertů.

BIONEB-263
Bionebio Cukr třtinový surový 500g
BIO
29,20 Kč

Tento typ cukru je sypký krystal a má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni.

V1BIONEB-115
Bionebio Sušená třtinová šťáva PANELA BIO 300g
BIO
46,90 Kč

Sušená třtinová šťáva je vhodná ke slazení pokrmů, nápojů nebo dezertů.

BIONEB-1216
Country Life Cukr třtinový Sucanat BIO 500g
Akce BIO
–25 %
59 Kč

Třtinový cukr s krystalky matné barvy. Použít ho můžete všude tam, kde klasický bílý cukr. Třtinový cukr tmavý je chuťově výraznější a to hlavně díky přidané melase.

COUNTRY-421008
Cukr třtinový tmavý
38 Kč

Třtinový cukr, má nezaměnitelnou chuť a vůni. Nahradí klasický řepný cukr.

V1COUNTRY-0962
Čekankové slazení
Akce Novinka
–16 %
71 Kč

Tekutá čekanková vláknina určená ke slazení nápojů i pokrmů.

COUNTRY-99558
Datlový sirup BIO
Akce BIO
–20 %
58 Kč

Datlový sirup je přírodním sladidlem, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku.

VICOUNTRY-09643
Brusinkový sirup BIO
BIO
112 Kč

Směs rýžového a javorového sirupu doplněná o brusinkovou šťávu.

COUNTRY-420035
Natusweet Stevia ČISTÝ EXTRAKT 97% 20g
145 Kč

Přírodní sladidlo z rostliny stévie. Skvělá náhrada cukru nejen pro diabetiky.

COUNTRY-9999940
Cukr třtinový moučkový BIO
BIO
56 Kč

Třtinový cukr namletý najemno.

PRO-BIO-99001
Cukr třtinový přírodní
BIO
47 Kč

Třtinový cukr, který není chemicky čištěn ani bělen. V kvalitě bio.

V1PRO-BIO-800220
Nahoru
Další produkty

O škodlivosti cukru se píše neustále. Každý, kdo se chce stravovat zdravěji by se měl zaměřit právě na téma slazení a cukr, pokud možno ze svého jídelníčku vyškrtnou, anebo alespoň omezit. Historicky bylo zdrojem cukru pouze ovoce a med. V současné době, ale cukr najdete snad ve všech potravinách.

Víte ale, jak a čím cukr nahradit? Otestujte zdravé a přírodní náhražky cukru jako jsou: med, stévie, kokosový cukr, xylitol, erythritol, melasa, sirupy: javorový, rýžový, kukuřičný, agáve, datlový atd., ale použít můžete třeba i datle, rozinky, džem. Většinu cukrů a sirupů můžete použít napřímo.

#ShowMore#

Na pečení a jinou tepelnou úpravu použijte hnědý cukr, vyberte si ale kvalitní hnědý nerafinovaný cukr, který má více vitamínů. (Pozor při výběru, abyste nekoupili pouze bílý cukr obarvený karamelem). Vyzkoušet můžete i stévii, nebo sladidla. Na pečení se ale nehodí například med, který vyšší teplotou ztrácí většinu zdraví prospěšných látek.

Naše tipy, jak na cukr a slazení:

  • Určitě vyzkoušejte různé varianty, většina sirupů je velmi lahodná na snídaňové kaše, nebo na palačinky.
  • Použijte vždy rozumné množství a sladkou chuť si vychutnejte,
  • Co už je sladké, nepřislazujte a co nemusí být sladké, také nepřislazujte.
  • Při pečení zkuste množství cukru postupně snižovat.
  • Sladkosti vybírejte jen ty zdravější s minimálním nebo žádným cukrem.