Cukry, sladidla, sirupy a stévie

Nejprodávanější

VUC Cukr přírodní řepný 1kg
VUC Cukr přírodní řepný 1kg
Skladem (6 ks)
VEGA-0342
 
49,90 Kč
Vanilkový cukr
AMYLON Vanilkový cukr BIO 8g
Skladem (31 ks)
PRO-BIO-0045037
 
9,90 Kč
Datlový sirup BIO
Country Life Datlový sirup BIO 250ml
Skladem (13 ks)
VICOUNTRY-09643
 
72,90 Kč
STÉVÍK Přírodní sladidlo Stévie 10g
 
31,30 Kč
Čekankové slazení
Country Life Čekankové slazení 250ml
Skladem (2 ks)
COUNTRY-99558
 
85 Kč
Cukr třtinový demerara
 
47,30 Kč
Skořicový cukr BIO
AMYLON Skořicový cukr BIO 20g
Skladem (20 ks)
PRO-BIO-0089
 
8 Kč
AMYLON Citronový cukr BIO 20g
AMYLON Citronový cukr BIO 20g
Skladem (15 ks)
COUNTRY-9999939
 
7,90 Kč
DRUID Třtinový cukr Dry Demerara kostkový 500g
 
66,50 Kč
BIONEBIO Cukr třtinový surový 500g
BIONEBIO Cukr třtinový surový 500g
Skladem (4 ks)
V1BIONEB-115
 
29,20 Kč
34 položek celkem
AMYLON Citronový cukr BIO 20g
BIO
7,90 Kč

K ochucení krémů, zmrzlin, dezertů, piškotových těst.

COUNTRY-9999939
Skořicový cukr BIO
BIO
8 Kč

Přírodní cukr s pravou skořicí provoní a dochutí pečené i nepečené dezerty.

PRO-BIO-0089
Vanilkový cukr
BIO
9,90 Kč

Vanilkový cukr s obsahem pravé vanilky. Vhodný k sladkému pečení a dochucení.

PRO-BIO-0045037
BIONEBIO Cukr přírodní třtinový MELASOVÝ 300g
BIO
44,90 Kč

Vynikající melasový cukr má jemný lékořicový nádech a proto je skvělý do pečení či omáček.

BIONEB-264
BIONEBIO Cukr třtinový MAURITIUS DEMERARA 500g
BIO
34,90 Kč

Má příjemnou typickou chuť a vůni, která připomíná lehce karamel či med. Dokonale podtrhuje chuť dezertů.

BIONEB-263
BIONEBIO Cukr třtinový surový 500g
BIO
29,20 Kč

Tento typ cukru je sypký krystal a má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni.

V1BIONEB-115
BIONEBIO Sušená třtinová šťáva PANELA BIO 300g
BIO
46,90 Kč

Sušená třtinová šťáva je vhodná ke slazení pokrmů, nápojů nebo dezertů.

BIONEB-1216
Kokosový cukr BIO
BIO
61 Kč

Kokosový cukr má karamelovou chuť, jeho sladivost je podobná třtinovému cukru.

COUNTRY-421037
Cukr třtinový Demerara
BIO
53 Kč

Třtinový cukr s poměrně velkými krystalky matné barvy.

COUNTRY-421044
Country Life Cukr třtinový Sucanat BIO 500g
BIO
79 Kč

Třtinový cukr s krystalky matné barvy. Použít ho můžete všude tam, kde klasický bílý cukr. Třtinový cukr tmavý je chuťově výraznější a to hlavně díky přidané melase.

COUNTRY-421008
Cukr třtinový tmavý
38,50 Kč

Třtinový cukr, má nezaměnitelnou chuť a vůni. Nahradí klasický řepný cukr.

V1COUNTRY-0962
Čekankové slazení
Novinka
85 Kč

Tekutá čekanková vláknina určená ke slazení nápojů i pokrmů.

COUNTRY-99558
Datlový sirup BIO
BIO
72,90 Kč

Datlový sirup je přírodním sladidlem, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku.

VICOUNTRY-09643
Brusinkový sirup BIO
BIO
112 Kč

Směs rýžového a javorového sirupu doplněná o brusinkovou šťávu.

COUNTRY-420035
Třtinová šťáva sušená BIO
BIO
50 Kč

Třtinová šťáva - tak trochu jiný cukr. Chuť je velmi podobná medu.

COUNTRY-69101
Nahoru
Další produkty

O škodlivosti cukru se píše neustále. Každý, kdo se chce stravovat zdravěji by se měl zaměřit právě na téma slazení a cukr, pokud možno ze svého jídelníčku vyškrtnou, anebo alespoň omezit. Historicky bylo zdrojem cukru pouze ovoce a med. V současné době, ale cukr najdete snad ve všech potravinách.

Víte ale, jak a čím cukr nahradit? Otestujte zdravé a přírodní náhražky cukru jako jsou: med, stévie, kokosový cukr, xylitol, erythritol, melasa, sirupy: javorový, rýžový, kukuřičný, agáve, datlový atd., ale použít můžete třeba i datle, rozinky, džem. Většinu cukrů a sirupů můžete použít napřímo.

#ShowMore#

Na pečení a jinou tepelnou úpravu použijte hnědý cukr, vyberte si ale kvalitní hnědý nerafinovaný cukr, který má více vitamínů. (Pozor při výběru, abyste nekoupili pouze bílý cukr obarvený karamelem). Vyzkoušet můžete i stévii, nebo sladidla. Na pečení se ale nehodí například med, který vyšší teplotou ztrácí většinu zdraví prospěšných látek.

Naše tipy, jak na cukr a slazení:

  • Určitě vyzkoušejte různé varianty, většina sirupů je velmi lahodná na snídaňové kaše, nebo na palačinky.
  • Použijte vždy rozumné množství a sladkou chuť si vychutnejte,
  • Co už je sladké, nepřislazujte a co nemusí být sladké, také nepřislazujte.
  • Při pečení zkuste množství cukru postupně snižovat.
  • Sladkosti vybírejte jen ty zdravější s minimálním nebo žádným cukrem.