PROVITA Fazole mungo 500g

Kód: VEGA-712
Můžete klíčit
35,50 Kč / ks 71 Kč / 1 kg
Skladem (10 ks)
Můžeme doručit do:
30.6.2022
Možnosti doručení
Jsou výborným zdrojem vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin, draslíku a vlákniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mungo fazole (sójové zelené boby) jsou z nutričního hlediska velmi významné pro svůj vysoký podíl vitamínů a proteinů. Jsou výborným zdrojem vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin, draslíku a vlákniny.

Suché fazole 

Fazole mungo je nutno před tepelnou úpravou minimálně 4 hodiny namáčet ve vodě (nejlépe přes noc). Vaří se 45 minut. Uvařené fazole můžete použít do nákypů, polévek i salátů.

Klíčení fazolí mungo

Mungo klíčky - příprava
Ještě než začneme klíčit, je důležitá první fáze-namáčení. Mungo fazole na několik hodin (například přes noc) namočíte do vody a teprve potom vložíme v přiměřeném množství do nakličovací nádoby (postačí uzavíratelná sklenice). Poté je již jen dvakrát denně propláchněte. Takto je nakličujeme 2-5 dní.

Klíčky konzumujeme hlavně v předjaří, kdy s odchodem zimy a příchodem jara se naše tělo hlásí o chybějící vitaminy a další látky.

Skladování:

Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70%. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Mungo klíčky - příprava Ještě než začneme klíčit, je důležitá první fáze-namáčení. Mungo fazole na několik hodin (například přes noc) namočíme do vody a teprve potom vložíme v přiměřeném množství do nakličovací nádoby (postačí uzavíratelná plastová krabice). Poté je již jen dvakrát denně propláchneme. Takto je nakličujeme 2-5 dní.

Složení, specifikace a alergeny 

Složení:
fazole mungo
Specifikace výrobku:
fazole mungo

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota 1452 kJ / 347 kcal

Tuky:1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny:0,348 g
Sacharidy:62,6 g
z toho cukry:6,6 g
Bílkoviny:23,9 g
Sůl:0,013 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Fazole
? BIO: Ne
Přirozeně bezlepku: Ano
Bez laktózy: Ano
Bez přid. cukru: Ano

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení