Bujóny a ochucovadla
Bujón je silný masový vývar. Bujony patří mezi tzv. dehydratované výrobky a smí obsahovat maximálně 15 % vody. Vyrábějí se jako kostky, pasta, nebo rosol, kostky bývají asi nejčastější. Bujon by měl obsahovat základní suroviny klasického vývaru, část tvoří i tuk, který bývá často nahrazen levnými, a ne příliš zdravými oleji, obsahují velké množství soli, chuť bývá nahrazována zvýrazňovači chuti a zeleninu najdete jen okrajově. V případě bujonu určitě směřujte do prodejen zdravé výživy.
#ShowMore#
Kde najdete široký výběr bujónů s opravdovou chutí a vůní, masové nebo čistě rostlinné, bezlepkové, a především bez glutamátu, přidaných zvýrazňovačů chuti a ztužených tuků. V praktickém balení v podobě kostek v biokvalitě.
Vyvážený zeleninový bujón dodá vašim jídlům skvělou chuť. Použijte jej tradičně pro přípravu polévky, pokud zrovna nemáte čas na domácí zeleninový vývar. Můžete použít i do omáček, jako základ chuti. V bujónu můžete vařit i různé přílohy, rýži, bulgur, pohanku.