Pohankové vločky si zachovávají většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu. Pohanka představuje bezkonkurenční zdroj rutinu, který vrací pružnost cévám. Pohanka z půdy vytahuje látky, které mohou být pro člověka užitečné. Je tak obilovinou, která přináší sílu, je účinná při únavě i rekonvalescenci. Pohanka přirozeně neobsahuje lepek proto je velmi vhodná pro bezlepkáře.
Použití:
Pohankové vločky lze konzumovat syrové nebo opražené, povařené či spařené horkou vodou nebo (rostlinným) mlékem. Můžeme k nim přidat ořechy, semena, sušené ovoce nebo med, použít je při přípravě müsli nebo granoly. Jsou vhodné i k zahuštění polévek, jako příloha k hlavnímu chodu...Výborné jsou při přípravě karbanátků, k přípravě placiček atp.
Složení, specifikace a alergeny
Složení:
100% pohankové vločky bio* *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství