PROVITA Jasmínová rýže 500g

Kód: VEGA-437
35,90 Kč / ks 71,80 Kč / 1 kg
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…
Jasmínová rýže je po uvaření kyprá, lepivá a lehce nasládlá. Má lehce květinovou vůni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jasmínová rýže má typickou jemnou přirozenou vůní květin. Má kratší silnější zrna. Po uvaření je lepivější, hodí se více k omáčkám, ke sladkým pokrmům a tradičně je součástí asijské kuchyně.

Použití rýže?

  • K zapékání, jako náplň do zeleniny, jako příměs mletého masa, do polévky jako zavářka.
  • Nasladko, jako nákyp, rýžová kaše, do dezertů, do koláčů, i k přípravě sladkých krémů a náplní.
  • Ke všem asijským jídlům.
  • Jako příloha, díky své lehké lepivosti se hodí více k jídlům s omáčku

Jak připravit rýži?

Jasmínovou rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody asi 20 minut. 
Jaký je rozdíl mezi vařením a dušením rýže, to si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit rýži?"  V dalším článku se dozvíte jaké jsou jednotlivé druhy rýže, jak dlouho se která rýže vaři a k čemu je nejvhodnější?

Složení
Rýže jasmínová
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.


Výživové údaje na 100g 

Energetická hodnota: 1 478kJ/348g

Tuky
0,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Sacharidy
79,0 g
z toho cukry
0,4 g
Vláknina
0,0 g
Bílkoviny
8,1 g
Sůl
0,01 g


Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Specifikace produktu: Rýže jasmínová
Příprava: 15 min + 10 min odstát
? BIO: Ne
Přirozeně bezlepku: Ano
Bez éček: Ano
Bez laktózy: Ano
Bez přid. cukru: Ano
Vegan: Ano
Obal: průhledný obal
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: