Drobná těstovina, nemusí se vařit, stačí zalít horkou vodou. V biokvalitě. Použijte jako přílohu, do salátů, nasladko, nebo náplň do zapečené zeleniny.
Perlový kuskus neboli izraelský je na rozdíl od marockého o dost větší. Kuličky kuskusu jsou veliké zhruba jako kuličky pepře. Tento kuskus se liší i způsobem zpracování.
U marockého kuskusu stačí kuličky zalít vodou počkat a je hotovo. Oproti tomu se izraelský kuskus vaří a to cca 20 minut na mírném ohni. Použití kuskusu je stejné. Výborně se hodí do omáček či salátů. Ale poslouží i jako příloha k masu.
Příprava
Perlový kuskus se vaří v poměru 1:3 (1 hrnek kuskusu na 3 hrnky vody). Kuskus vaříme cca 20 minut do měkka. Vařit ho můžete ve vývaru či vodě. Pokud vaříme ve vodě, je vhodné vodu už okořenit i osolit. Perlový kuskus můžete také před varem mírně otestovat. Bude mít potom výraznější chuť.
Použití
Perlový kuskus můžete použit všude tam, kde se hodí drobná těstoviny. Příloha k masu, základ salátu či zavářka do polévky.
Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.