Country Life Pohanka loupaná lámanka BIO 400g

Kód: COUNTRY-111017
45 Kč / ks 11,25 Kč / 100 g
Skladem (8 ks)
Můžeme doručit do:
3.3.2021

Pohanka je přirozeně bezlepková plodina, má lehce oříškovou chuť. Její použití v kuchyni je velmi pestré od pomazánek, až po sladký krém.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky. Stejně jako jáhly se v minulosti připravovala pohanka nejvíc jako kaše, z pohankové mouky se dělaly placky a chleba. Pohanka obsahuje především rutin, bílkoviny a vlákninu. Rutin v těle funguje nejlépe v kombinaci s vitamínem C, pamatujte na to při přípravě jídel z pohanky. Vlákninu obsahuje rozpustnou i nerozpustnou. Obsahuje také vitamíny a minerály. Vychutnejte si ji v biokvalitě.

Pohanka naslano výborně ladí s bramborami, česnekem, houbami, cibulí a majoránkou, špenátem, kapustou, tofu, ale i kořenovou zeleninou a dýní.
Pohanka nasladko zase skvěle funguje s oříšky a ovocem, především švestkami. K přípravě použijte jakoukoliv rostlinnou smetanu.

Pohanku rozlišujeme jako pohanku kroupy a pohanku lámanku.
Loupaná pohanka kroupy – semeno zbavené tvrdé slupky. Pohanka se loupe buď mechanicky, což je šetrnější způsob, zrnka mechanicky loupané pohanky zůstávají krásně světle zelená. Anebo dochází k loupání vysokou teplotou, zrníčka jsou tmavší a mohou být cítit jakoby po kouři. Loupaná pohanka lámanka – jsou to kroupy nalámané na menší kousky. Lámanka se často zpracovává dále na pohankovou krupici, bulgur, mouku, kaše, atd.

Použití pohanky?

  • Ranní nebo svačinová kaše – lámanku uvařte v mléce nebo rostlinném nápoji, přidejte špetku soli a oslaďte sirupem, podle libosti přidejte čerstvé i sušené ovoce, semínka, oříšky nebo ořechové máslo
  • Samostatné jídlo se zelím, cibulkou, šťouchanými bramborami
  • Krém nebo pudink – pohanku uvařte na kaši v jakémkoliv rostlinné mléce, rozmixujte s ovocem, oslaďte sirupem
  • Placičky, karbanátky, sekaná
  • Do pomazánky, jako zavářka do polévky, náplň ve slaných koláčích

Jak připravit pohanku?

Návod „Jak uvařit pohankunajdete v našem dalším článku na Blogu, včetně fotopostupu. Inspiraci na vaření načerpejte v našich zdravých receptech.

Proč kupovat pohanku v biokvalitě?

Biopotraviny jsou produkovány za přísného dodržování nastavených pravidel a prochází systémem průběžných kontrol. Následná certifikace zaručuje kvalitu původu produktu, ale i produkci v souladu s přírodou, šetrným způsobem a mnoho dalšího. V neposlední řadě kvalitu produktu zaručují i obchody se zdravou výživou, které prochází pravidelnou konktrolou a certifikací, co se týče uskladnění a zacházení s potravinami.

Složení

Pohanka setá*.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.


Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 1 446kJ/346kcal, Tuky 1,7g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,7g, Sacharidy 71,0g, z toho cukry 0,3g, Vláknina 3,7g, Bílkoviny 9,8g, Sůl 0,0g

 

Výživové údaje na 100g

Energetické hodnota: 1 446kJ/346kcal

Tuky 1,7g
z toho nasycené mastné kyseliny0,7g
Sacharidy71,0g
z toho cukry0,3g
Vláknina3,7g
Bílkoviny9,8g
Sůl0,01g


Více o firmě Country Life

Firma Country Life je na trhu více jak 20 let. Jejím zakladatelem a majitelem je Otakar Jiránek, jeden z průkopníků biopotravin u nás. Country Life je velkoobchod, síť prodejen, pekárna i jídelny. Jejich sortiment je opravdu široký a jsme moc rádi, že s nimi můžeme spolupracovat. Výrobky Country Life jsou líbivé na pohled a hlavně se můžete spolehnout, že v obalu najdete prvotřídní kvalitu. 


Doplňkové parametry

Kategorie: Amarant, pohanka, čirok
Hmotnost: 0.42 kg
Specifikace produktu: Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka.
Příprava: 5 minut
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Bio certifikace: ano
Přirozeně bezlepku: Ano
Bez éček: Ano
Bez laktózy: Ano
Bez palmového olej: Ano
Bez přidaného cukru: Ano
vegan: ano
Obal: Recyklovatelný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.