Hrách, cizrna a sója

Nejprodávanější

Hrách zelený celý
 
17,50 Kč
Cizrna sterilovaná BIO
 
36,10 Kč
Cizrna sterilovaná
 
41 Kč
Hrách žlutý půlený
 
46 Kč
Zelený hrách celý BIO
 
46 Kč
Cizrna BIO Rodinné balení
 
98,80 Kč
6 položek celkem
Hrách zelený celý
17,50 Kč

Vynikající a velice jemná luštěnina je vhodná na přípravu salátů, do polévek a jako příloha.

VEGA-920
Cizrna sterilovaná BIO
36,10 Kč

Sterilovaná cizrna je vynikající trvanlivá potravina připravená ihned k použití - do pomazánek, na polévku, na salát, nebo na kaši.

V1PRO-BIO-4660
Cizrna sterilovaná
41 Kč

Sterilovaná cizrna v biokvalitě je vhodná k přímé spotřebě. Zrnka jsou měkká, jemná a mají lehce nasládlou oříškovou chuť.

COUNTRY-986235
Zelený hrách celý BIO
46 Kč

Velmi vydatná a sytá surovina, v kombinaci se zeleninou a obilovinami poskytuje bílkoviny vysoké kvality.

COUNTRY-120059
Hrách žlutý půlený
46 Kč

Je ceněn pro svůj vysoký obsah vitamínu A a navíc na talíři krásně vypadá a výborně chutí.

COUNTRY-120023
Cizrna BIO Rodinné balení
98,80 Kč

Cizrnu můžete také nalézt pod názvem římský hrách a právem patří k nejchutnějším luštěninám. Poradíme vám jak uvařenou cizrnu zamrazit.

COUNTRY-000164

Hrách patří k tradiční české potravině. Semena hrachu mohou mít bílou, žlutou, zelenou nebo béžovou barvu. Nepleťte si hrách se zeleným hráškem, což je nevyzrálý hrách a je to zelenina. Hrách obsahuje vitamíny B, karoten, fosfor, draslík, železo i vápník a hořčík.
Nejtradičněji se z hrachu připravuje hrachová kaše a hrachová polévka

#ShowMore#

Cizrna neboli římský hrách, nejčastěji seženete její béžovou odrůdu. Kulatá semena jemně křupavá s oříškovo-kaštanovou chutí a máslovou strukturou. Cizrna obsahuje hodně železa, vápník, hořčík a další, téměř všechny možné vitamíny, je plná bílkovin. Cizrna je dobře stravitelná, je vhodná i pro děti a těhotné, stejně jako červená čočka.
Cizrnu použijte jako přílohu, rozmixujte na pomazánku (Hummus), použijte do omáček i do polévky. Cizrnovou mouku můžete přidat k pečení.

Jak uvařit cizrnu?

Sója je luštěnina, která vypadá jako menší kulatější fazole, béžovo-žluté barvy. Sója je plná rostlinných bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Jako většina luštěnin obsahuje těžce stravitelné látky.
Sója a produkty ze sóji mají mnoho příznivců, stejně tak odpůrců. Sója je zdrojem tzv. plnohodnotných bílkovin (může nahradit maso), obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vitamíny a minerální látky, má vysoký obsah vlákniny.
Na druhou stranu obsahuje mnoho rostlinných hormonů, její konzumace se nedoporučuje malým dětem, osobám s nemocemi štítné žlázy a ženám, které se snaží otěhotnět. Platí to především pro průmyslově zpracovanou sóju a sójové výrobky. Sóju ano, ale střídmě.
Mezi nejznámější výrobky patří sójová omáčka, tempeh a tofu. Především tofu je univerzální produkt, který můžete použít do sálátů, do rizota, jako řízečky, rozmixované do pomazánky.  Sójové mléko nebo smetanu můžete použít na vaření jako alternativu kravského mléka.