Kakao a karob

Nejprodávanější

Zdravý den Kakaový prášek nepražený BIO 200g
 
139 Kč
Zdravý den Kakaové boby drcené nepražené BIO 200g
 
139 Kč
Kakaové boby drcené
 
66,80 Kč
PROVITA Karob (Svatojánský chléb) 400g
 
41,60 Kč
Zdravý den Kakaový prášek BIO 250g
 
120 Kč
Zdravý den Kakaové boby BIO celé nepražené 200g
 
99 Kč
ISWARI Nepražené kakao prášek  BIO 125g
 
101 Kč
Kakaová hmota
 
173,40 Kč
Kakaové boby celé BIO
 
55,90 Kč
Bionebio Kakaové máslo kousky BIO 100g
 
63,80 Kč
11 položek celkem
PROVITA Karob (Svatojánský chléb) 400g
41,60 Kč

Méně tučná náhrada kakaa slouží k dochucení sladkých pokrmů, do pečení nebo na výrobu nápojů.

VEGA-006346
Kakaové boby celé BIO
55,90 Kč

Kakaové boby jsou velkým zdrojem energie. Lze využít do smoothie, na dezerty či exotické hlavní chody.

COUNTRY-521011
Bionebio Kakao MÉĎA BIO 150g
61,10 Kč

Skvělé chutí a obsahuje Bourbon vanilku, doporučujeme.

V1BIONEB-117
Bionebio Kakaové máslo kousky BIO 100g
63,80 Kč

Kakaové máslo bylo lisováno z bio kakaových bobů a poté pouze zbaveno výrazné vůně vodní parou.

BIONEB-517
Kakaové boby drcené
66,80 Kč

Kakaové boby mají vysoký podíl vitamínů a minerálů. Jsou bohaté především na hořčík, vitamin C a na antioxidanty.

COUNTRY-099998
Zdravý den Kakaové boby BIO celé nepražené 200g ZDRAVYDEN-033
ISWARI Nepražené kakao prášek  BIO 125g
101 Kč

Kakao obsahuje spoustu minerálů a vitamínů. Chutné nejen na pečení, ale i do cereálií, jogurtů či müsli.

ISWARI-0012
Zdravý den Kakaový prášek BIO 250g
120 Kč
ZDRAVYDEN-031
Zdravý den Kakaové boby drcené nepražené BIO 200g ZDRAVYDEN-034
Zdravý den Kakaový prášek nepražený BIO 200g
139 Kč

Kakaový RAW prášek z Peru, pěstovaný ekologicky.

ZDRAVYDEN-035
Kakaová hmota
173,40 Kč

Označováno jako 100% čokoláda, do jogurtu, kaše či na pečení.

VEGA-002900

Karob se používá jako náhražka kakaa. Setkat se můžete i s názvem svatojánský chléb nebo chlebovník. Karob je bohatým zdrojem vlákniny, má vysoký obsah vitamínů skupiny B, minerálních látek a stopových prvků. Karob seženete světlý a tmavý, rozdíl je v délce pražení. Tmavý má výraznější chuť a může být malinko více hořký. Karob skladujte v dobře uzavíratelné nádobě a používejte jako kakao. 

#ShowMore#

Kakao obsahuje velké množství antioxidantů, je zdrojem hořčíku, železa a obsahuje také chrom, mangan, zinek a měď.

Rozdíl mezi karobem a kakaem je především v chuti, karob je sladší. Myslete na to při pečení, pokud použijete karob, můžete snížit množství přidaného cukru. Kakao obsahuje více tuku. Karob je také vhodnou alternativou čokolády, pokud máte alergii.