Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, usuší, nakonec naláme na menší kousky. Bulgur je rychle uvařený a nelepí se.
Použití ječmenného bulguru?
Použijte všude, kde byste jinak použili rýži.
Jako samostatnou přílohu, do rizota, jako zavářka do polévky.
Jako náplň do zeleniny – plněné papriky, rajčata, plněná cuketa
K zapékání, do karbanátků a jiných forem mletého masa.
Skvěle se hodí do všech směsí z jedné pánve.
Dobře ladí s luštěninami například s čočkou a cizrnou.
Výborně chutná i nasladko do kaší a některých dezertů nebo sladkého pečení.
Jak připravit bulgur?
To si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit bulgur". V návodu najdete 3 různé postupy přípravy, včetně našeho osvědčeného, součástí je fotopostup.
Proč kupovat bulgur v biokvalitě?
Biopotraviny jsou produkovány za přísného dodržování nastavených pravidel a prochází systémem průběžných kontrol. Následná certifikace zaručuje kvalitu původu produktu, ale i produkci v souladu s přírodou, šetrným způsobem a mnoho dalšího. V neposlední řadě kvalitu produktu zaručují i obchody se zdravou výživou, které prochází pravidelnou konktrolou a certifikací, co se týče uskladnění a zacházení s potravinami.
TIP na rychlou bulgurovou kaši
Bulgur povařte v jakémkoliv rostlinném mléce, k vaření přihoďte kousek skořice a špetku vanilky. Vařte, dokud není bulgur měkký, může být až rozvařený. Ochuťte sušeným nebo čerstvým ovocem, posypte semínky a oslaďte podle chuti třeba datlovým sirupem.