Vážení zákazníci, z důvodu přechodu na nový ekonomický systém je momentálně náš e-shop pozastaven. Děkujeme za pochopení.

Kakao a karob

Karob se používá jako náhražka kakaa. Setkat se můžete i s názvem svatojánský chléb nebo chlebovník. Karob je bohatým zdrojem vlákniny, má vysoký obsah vitamínů skupiny B, minerálních látek a stopových prvků. 

Karob seženete světlý a tmavý, rozdíl je v délce pražení. Tmavý má výraznější chuť a může být malinko více hořký. Karob skladujte v dobře uzavíratelné nádobě a používejte jako kakao. 

#ShowMore#

Kakao obsahuje velké množství antioxidantů, je zdrojem hořčíku, železa a obsahuje také chrom, mangan, zinek a měď.

Karob a kakao rozdíl?

Rozdíl mezi karobem a kakaem je především v chuti, karob je sladší. Myslete na to při pečení, pokud použijete karob, můžete snížit množství cukru. Kakao obsahuje více tuku.

Karob je také vhodnou alternativou čokolády.

Nejprodávanější

Karob prášek světlý BIO
Country Life Karobový prášek světlý BIO 500g
Momentálně nedostupné (2 ks)
Kód: COUNTRY-521003
 
114,90 Kč
1 položek celkem
Karob prášek světlý BIO
BIO
114,90 Kč

Alternativa kakaového prášku.

Kód: COUNTRY-521003