Kakao dokáže navodit dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmitterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady. Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před působením volných radikálů (vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny. Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi.
Použití:
Kakaový prášek můžete přidat do müsli, dezertů, jogurtů, cereálií apod.
Doporučené dávkování: 1–3 lžičky (5–10g) denně.
Složení, specifikace a alergeny
Složení:
Bio kakaový prášek (kakaové máslo min. 20 %)
Specifikace výrobku:
Kakaový prášek nepražený bio
Alergeny:
Může obsahovat stopy sezamu, ořechů a arašídů.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 1 692 kJ / 409 kcal
Tuky:
21g
z toho nasycené mastné kyseliny:
13g
Sacharidy:
13g
z toho cukry:
0g
Bílkoviny:
22g
Sůl:
0,3g
Vláknina:
40g
Minerály:
hořčík 623,0; železo 13,0; draslík 1781,0
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.