BLOG

10 tipů, jak se zbavit zimního balastu s jarním detoxem

10 tipů, jak se zbavit zimního balastu s jarním detoxem Jaro je ideální čas pro to, abychom se zbavili zbytného balastu a očistili svůj organismus. Pokud se cítíte unavení, bez energie a neustále bojujete s různými problémy, možná je čas na jarní detox. V tomto článku vám přinášíme 10 tipů, jak u...

Jak dosáhnout zdravého životního stylu bez diet a stresu

Zdravý životní styl, to je v dnešní době velký trend. Čím dál tím více lidí se snaží žít zdravě a věnovat se zdravé výživě a sportu. Nicméně, jak začít se zdravým životním stylem bez toho, aby se to stalo další dietou a nepříjemným stresujícím zážitkem? Nevyžaduje to nějakou speciální dovednost neb...

Domácí nakličování - Jak klíčit?

Proč začít s klíčením? Klíčky jsou rychlým levným a snadno dostupným zdrojem vitamínů, které můžete konzumovat celoročně. Především v zimě mohou být lepší variantou než okurky a rajčata pěstovaná ve španělských sklenících. Pokud klíčíte z kvalitních semínek ideálně v BIO kvalitě, máte jistotu ne...

Yuzu je vitamíny nabitý citrus

 Co je YUZU? Yuzu je tropické ovoce. Chutná jako grep i mandarinka dohromady, a vypadá jako citrón křížený s pomerančem. Najdete jej především v japonské a korejské kultuře. Plod yuzu ve své čerstvé formě obsahuje až třikrát více vitamínu C než obsahuje citrón. Zá...

Na co se dá použít jedlá soda?

Nejlepší přírodní prostředek pro snadný úklid.  Odstraňuje mastnotu - vyčistí skvrny - dezinfikuje - likviduje zápach   Co je jedlá soda a jak funguje? Nejprve důležité rozlišení. Jistě znáte jedlou sodu pro použití v kuchyni, především k pečení, přímo, anebo jako součást ky...

Jak využít kokosový olej?

Kokosový olej je lahodným a voňavým doplňkem k vašemu sladkému pečení a vaření. Používejte jej jako další alternativu rostlinného oleje. Chutná skvěle a některá jídla dokáže krásně ozvláštnit.   Kokosový olej je sněhobílý tuk s lehkou kokosovou vůní a chutí. Bývá většinou v tuhé podobě...

Rostlinné oleje - vyznáte se v nich?

Oleje patří mezi kvalitní zdroje tuků a tuky jsou nositelem chuti, vybírejte ale ty kvalitní. Ideálně mějte v kuchyni olejů hned několik. Některé oleje jsou určené pouze ke studené kuchyni, na saláty a k přímé spotřebě, některé jsou na pečení a některé jsou určené ke s...

Co je ghí a na co se používá?

Ghí, ghee, neboli přepuštěné máslo vzniká zahřátím másla a odstraněním mléčné složky. Ghí je tedy čistý máselný tuk, plný vitamínů a živin, který mohou používat i lidé s intolerancí na mléčné produkty. Ghí není u nás žádnou novinkou. Naše babičky jej běžně připravovaly. Ghí má totiž ...

Proč jíst datle pravidelně?

 Datle mají pravděpodobně největší energetickou hodnotu ze všech druhů ovoce. Přesto ale přes svoji vysokou sladkost nezvyšují hladinu glukózy v krvi. Obsahují množství vlákniny a vitamínu B. Datle jsou sladké exotické plody, jsou přirozeně velmi sladké. Mají až karamelovou příchuť. Nejča...

Proč pít kombuchu?

Co je kombucha? Kombucha je kvašený nápoj ze slazeného čaje. Rosolovitá kombuchová kultura se vytváří na povrchu nápoje a tvarem kopíruje stěny nádoby. Tvoří tak přirozenou pokličku, pod kterou může v nápoji snadno docházet ke kvašení. Kvašením vznikají hodnotné látky jako kyselina mléčná a...