Je skvělým zdrojem bílkovin, manganu, kyseliny listové a hořčíku. Díky výhodnému poměru obsahu draslíku a sodíku přispívá k prevenci vysokého krevního tlaku a aterosklerózy. Zároveň obsahuje hodně vlákniny. Populární je zejména v USA, ve Velké Británii a ve Francii (kde je známá pod názvem Haricot). Za svůj název vděčí tomu, že byla jednou ze základních potravin amerického námořnictva na začátku dvacátého století.
Návod na přípravu
Fazole navy namočte na 8–12 hodin (nejlépe přes noc), propláchněte a vařte cca 45 minut do měkka. Rozmixováním uvařených fazolí navy spolu s olivovým olejem a vaším oblíbeným kořením si připravíte vynikající pomazánku. Můžeme je přidávat do polévek, používat do salátů, podávat je zapečené apod.
Složení, specifikace a alergeny
Složení:
Fazole navy*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Specifikace výrobku:
Luštěniny – fazole barevná
Alergeny:
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 1 330 kJ / 315 kcal
Tuky:
1,5g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2g
Sacharidy:
46,0g
z toho cukry:
3,9g
Bílkoviny:
22,0g
Sůl:
0,01g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.