Zelené potraviny
Co jsou „zelené potraviny“?
Zelené potraviny jsou vysoce výživné a prospěšné obilné trávy a řasy. Mezi nejznámější zástupce patří mladý ječmen a chlorela, spirulina.
Zelené potraviny jsou bohaté na vitamíny, fytolátky a minerály, stopové prvky, bílkoviny a další. Mladý ječmen například obsahuje až 4x více vápníku než mléko a 10x více železa než špenát.
#ShowMore#
K čemu jsou dobré zelené potraviny?
Chlorella je navíc velmi bohatá na chlorofyl. Spolu s ječmenem dodává tělu všechny esenciální aminokyseliny.
Ječmen a chlorella dodávají tělu výše uvedené důležité látky, navozují šetrnou očistu, podporují organismus na více úrovních. Pomáhají obnovit a zlepšit regenerační schopnosti těla. Zelené potraviny pomáhají tělu, aby si pomohlo samo.
Zelené potraviny obsahují tolik účinných a pro tělo důležitých látek, že byste je určitě měli zkusit zařadit do svého jídelníčku.
Chlorella má schopnost vázat na sebe škodlivé látky a odvádět je z těla ven, (především těžké kovy, zbytky léků). Díky obsahu vlákniny navíc podporuje očistu střev.
Mladý ječmen obsahuje velké množství přírodních antioxidantů, které vychytávají volné radikály.
Mladý ječmen i chlorela pomáhají snižovat kyselost vnitřního prostředí a tím významně pomáhají udržet správnou střevní mikroflóru, čím napomáhají i posílení imunity organismu.