Žitné perníčky
SUROVINY:
400g žitné mouky
2 vejce
4 lžic medu (můžete použít i javorový sirup, který má krásnou vůni i chuť)
1 lžíce perníkového koření
120g másla
citronová kůra z půlky 1 bio citronu
půl lžíce jedlé sody
150g třtinového cukru
50g mletých ořechů (nejsou podmínkou)
POSTUP:
Všechny suroviny zpracujte v míse na hladké těsto, zabalte do potravinové fólie a uložte na 1 – 2 dny do lednice.
Odleželé těsto rozválejte na plát. Vykrájejte tvary a rozložte na plech.
Pečte na 180°C dozlatova cca 10 min. Z tohoto množství připravíte cca 150ks perníků standardní velikosti.
Perníčky můžete nechat čisté neozdobené, potřít nebo ozdobit čokoládou, anebo ozdobit klasicky bílou polevou.
Dobrou chuť a krásné pečení vám přeje Naturálek, zdravá výživa.