Zeleninovo - banánové risotto

Nevšední kombinace zeleniny a banánu v rizotu - nebojte se vyzkoušet nové chutě ...

Zeleninovo - banánové risotto

Nevšední kombinace zeleniny a banánu v rizotu - nebojte se vyzkoušet nové chutě ...

Připravíme si:

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 300 g rýže 
  • 300 g cherry rajčátek
  • 200 g pórku
  • 1 cibule
  • 3 - 4 banány
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • Olivový olej
  • mořská sůl
  • pepř
  • parmazán na ozdobu

Postup:

Česnek a cibulku oloupeme a pokrájíme nadrobno, na kolečka nakrájíme také pórek. V pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm osmažíme cibulku s česnekem. Na mírném ohni podusíme cca 3 minutky. Následně přidáme pórek a propláchnutou rýži. Důkladně promícháme. Poté zalijeme 1/2 litrem zeleninového vývaru a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni.

Až bude vývar téměř vypařený, přidáme další půl litr a dusíme ještě asi 5 - 10 minut. Mezitím si nakrájíme banány a cherry rajčátka na malé kousky. Přidáme do rizota a vaříme, dokud rýže úplně nezměkne. Poté vypneme sporák a vmícháme ještě lístky bazalky, osolíme a opepříme.

Podáváme posypané strouhaným parmazánem.