"Chipsy" ze zeleniny se hodí jako příloha nebo na zobání k televizi či pro návštěvu. S bylinkovým či pikantním dipem jsou naprosto výborné.
Připravíme si:
- sladké brambory
- petržel
- mrkev
- celer
- červená řepa
- olivový olej
- sůl
- pepř
- kari
- grilovací koření
Množství každé zeleniny záleží na tom, kolik chipsů si z určitého druhu přejete připravit.
Postup:
Zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na opravdu velmi slabé plátky.
V uzavíratelné misce smícháme olivový olej s kořením. Samozřejmě použijte jakékoliv, co Vám chutná. Do misky přihodíme pokrájenou zeleninu. Důkladně promícháme, aby se marináda dostala na všechny plátky, poté misku přiklopíme víčkem a ještě protřepeme. Necháme cca 15 minut naložené.
Troubu rozehřejeme na 180°C. Mezitím si na plech připravíme pečící papír, na který poté plátky rovnoměrně rozprostřeme. Prvních 15 minut pečeme na 180°C, poté troubu stáhneme na cca 110°C a pečeme ještě asi hodinu. Doba pečení je závislá na tom, jakou máte troubu ... Chipsy pravidelně kontrolujte a promíchávejte, aby se nepřipalovaly.
A máme hotovo! :-) Vychladlé chipsy podáváme jako přílohu nebo chuťovku s různými druhy dipů.