Zapečené lavaš palačinky s tvarohem
Sladké jídlo chutná nejen dětem. Tvaroh, rozinky, vanilkový pudink je kombinace, která nezklame.
1 plát lavaše
1 balení bio tvarohu v alobale
3 lžíce rýžového sirupu
kůra z bio citrónu
2 hrsti rozinek sultánek
1 vejce od šťastné slepičky
1 hrnek bio mléka
2 lžíce vanilkové pudinku
kokosový olej na vymazání formy
Uvařte pudink podle návodu. Přidejte lžíci rýžového sirupu, promíchejte a přikryjte pokličkou (aby se nevytvořil škraloup).
Tvaroh smíchejte se 2 lžícemi rýžového sirupu, citrónovou kůrou přidejte vejce. Lavaš potřete tvarohovou náplní, posypejte rozinkami.
Krájejte na cca 2cm silné proužky, které zatočte do roličky a skládejte do formy vymazané kokosovým olejem. Pokuste se pracovat rychle, jakmile lavaš nasaje tekutinu z tvarohu začne měknout a trhat se při rolování.
Nakonec zalijte pudinkem a pečte na 180°C 25 minut.
TIP! Rozinky můžete nahradit nakrájenými fíky, meruňkami nebo jiným oblíbeným sušeným ovocem.