Zapečené lavaš palačinky s tvarohem

Sladké jídlo chutná nejen dětem. Tvaroh, rozinky, vanilkový pudink je kombinace, která nezklame.

1 plát lavaše
1 balení bio tvarohu v alobale
3 lžíce rýžového sirupu
kůra z bio citrónu
2 hrsti rozinek sultánek
1 vejce od šťastné slepičky
1 hrnek bio mléka
2 lžíce vanilkové pudinku
kokosový olej na vymazání formy

Uvařte pudink podle návodu. Přidejte lžíci rýžového sirupu, promíchejte a přikryjte pokličkou (aby se nevytvořil škraloup).
Tvaroh smíchejte se 2 lžícemi rýžového sirupu, citrónovou kůrou přidejte vejce. Lavaš potřete tvarohovou náplní, posypejte rozinkami.
Krájejte na cca 2cm silné proužky, které zatočte do roličky a skládejte do formy vymazané kokosovým olejem. Pokuste se pracovat rychle, jakmile lavaš nasaje tekutinu z tvarohu začne měknout a trhat se při rolování.
Nakonec zalijte pudinkem a pečte na 180°C 25 minut.

TIP! Rozinky můžete nahradit nakrájenými fíky, meruňkami nebo jiným oblíbeným sušeným ovocem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení