Vysokoprocentní čokoládové mousse
Čokoládové pěny se těší velké oblibě v kavárnách a restauracích. Není nic složitého na tom udělat si domácí z vysokoprocentní, kvalitní čokolády.
Vysokoprocentní čokoládové mousse
Čokoládové pěny se těší velké oblibě v kavárnách a restauracích. Není nic složitého na tom udělat si domácí z vysokoprocentní, kvalitní čokolády.
Budeme potřebovat:
- 300 g hořké čokolády (min. 70% kakaa)
- 2dl vaječných bílků
- 2dl vaječných žloutků
- 0,5 l smetany ke šlehání (můžeme použít zdravější variantu, rostlinnou smetanu ke šlehání Holé)
- 50-80g třtinového cukru
- Špetka jemné mořské soli
Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme cukr, špetku soli a ještě chvilku šleháme. Do rozpuštěné čokolády vmícháme postupně žloutky a poté ušlehané bílky. Ušleháme smetanu a také ji vmícháme do směsi.
Pěnu rozdělíme na požadované porce a před podáváním uložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky.
Podáváme ozdobené ovocem dle chuti.