Vážení zákazníci, z důvodu přechodu na nový ekonomický systém je momentálně náš e-shop pozastaven. Děkujeme za pochopení.

Vysokoprocentní čokoládové mousse

Čokoládové pěny se těší velké oblibě v kavárnách a restauracích. Není nic složitého na tom udělat si domácí z vysokoprocentní, kvalitní čokolády.

Vysokoprocentní čokoládové mousse

Čokoládové pěny se těší velké oblibě v kavárnách a restauracích. Není nic složitého na tom udělat si domácí z vysokoprocentní, kvalitní čokolády. 

Budeme potřebovat:

  • 300 g hořké čokolády (min. 70% kakaa)
  • 2dl vaječných bílků
  • 2dl vaječných žloutků
  • 0,5 l smetany ke šlehání (můžeme použít zdravější variantu, rostlinnou smetanu ke šlehání Holé)
  • 50-80g třtinového cukru
  • Špetka jemné mořské soli

Postup:

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme cukr, špetku soli a ještě chvilku šleháme. Do rozpuštěné čokolády vmícháme postupně žloutky a poté ušlehané bílky. Ušleháme smetanu a také ji vmícháme do směsi. 
Pěnu rozdělíme na požadované porce a před podáváním uložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky. 
Podáváme ozdobené ovocem dle chuti.