Vysokoprocentní čokoládové mousse

Čokoládové pěny se těší velké oblibě v kavárnách a restauracích. Není nic složitého na tom udělat si domácí z vysokoprocentní, kvalitní čokolády.

Vysokoprocentní čokoládové mousse

Čokoládové pěny se těší velké oblibě v kavárnách a restauracích. Není nic složitého na tom udělat si domácí z vysokoprocentní, kvalitní čokolády. 

Budeme potřebovat:

  • 300 g hořké čokolády (min. 70% kakaa)
  • 2dl vaječných bílků
  • 2dl vaječných žloutků
  • 0,5 l smetany ke šlehání (můžeme použít zdravější variantu, rostlinnou smetanu ke šlehání Holé)
  • 50-80g třtinového cukru
  • Špetka jemné mořské soli

Postup:

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme cukr, špetku soli a ještě chvilku šleháme. Do rozpuštěné čokolády vmícháme postupně žloutky a poté ušlehané bílky. Ušleháme smetanu a také ji vmícháme do směsi. 
Pěnu rozdělíme na požadované porce a před podáváním uložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky. 
Podáváme ozdobené ovocem dle chuti. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení