Veganské ovesno-kokosové minikoláčky s džemem
Tyhle koláčky jsou úžasně univerzální. Skvělé jsou dětem ke svačině, sobě do práce ke kávě, ale i jako vánoční cukroví.
Klidně si jich dejte pár ke snídani, chutnají skvěle se skyrem. Díky ovesným vločkám krásně zasytí.
SUROVINY:
- 80 g jemných ovesných vloček
- 100 g jablek
- 30 g kokosového oleje
- 20 g strouhaného kokosu
- 1 lžička skořice
- Džem (vyberte, který máte rádi. Více se hodí pikantní a kyselejší druhy - červený rybíz, malina, směs bobulí..)
POSTUP:
Předehřejte troubu na 170°C. Plech vyložte pečícím papírem.
Jablko oloupejte, nastrouhejte najemno a přesuňte do mísy. Přidejte jemně mleté ovesné vločky, pokud nemáte, rozdrťte je válečkem.
Přidejte rozpuštěný kokosový olej, strouhaný kokos a lžičku skořice. Dobře promíchejte a vypracujte těsto. Těsto nemusí úplně držet pohromadě, hodně ho stlačujte. Zabalte do fólie a nechte odpočinou v lednici.
Z vychladlého těsta tvořte kuličky, můžete je jemně zmáčknout lžící. Lžičkou přidejte porci marmelády. Těsto se vám může na plechu rozpadat, nevadí, vždy jemně koláčky slepte.
Pečte asi 30 minut, dokud koláčky nezezlátnou.
TIP NAVÍC: Místo džemu můžete použít oříšek nebo mandli.