Veganské ovesno-kokosové minikoláčky s džemem

Stejně jako minulý rok si i letos v předvánočním čase můžete přečíst pár tipů na vánoční cukroví :-) Připravte si ovesné vločky, jablíčka, kokos, džem a vyzkoušejte toto jednoduché ale výborné cukroví!

Veganské ovesno-kokosové minikoláčky s džemem

Stejně jako minulý rok si i letos v předvánočním čase můžete přečíst pár tipů na vánoční cukroví :-) Připravte si ovesné vločky, jablíčka, kokos, džem a vyzkoušejte toto jednoduché ale výborné cukroví!

Budeme potřebovat:

  • 80 g rozdrcených ovesných vloček (rozdrtíme je jednoduše doma pomocí válečku)
  • 100 g jablek beze slupky
  • 30 g kokosového oleje
  • 20 g strouhaného kokosu (můžeme dát i více, pokud máme rádi)
  • 1 lžička skořice
  • Džem (příchuť je zcela na Vás, hodí se ale malinový, z granátového jablka, ... )

Postup:

Předehřejeme troubu na 170°C. Plech, na kterém budeme koláčky péct si vyložíme pečícím papírem. 

Jablíčko nastrouháme najemno a dáme do mísy, kde budeme zpracovávat těsto. Přidáme rozdrcené ovesné vločky, rozpuštěný kokosový olej, strouhaný kokos a lžičku skořice. vypracujeme těsto, které víceméně drží pohromadě. Necháme ho asi 5 minut uležet. 

Z hmoty tvarujeme kuličky o průměru asi 3 centimetry, do kterých uprostřed uděláme důlek (pomocí malíčku nebo si pomůžeme kulatým koncem vařečky). Pokud se po udělaní důlku mírně rozpadnou, nevadí, pomůžeme jim opatrně zase do správného tvaru. Důlky poté naplníme vybraným džemem. 

Minikoláčky pečeme v troubě po dobu 30 minut, dokud nezezlátnou. 

Tip: Místo džemu do důlku koláčků můžete dát lískový oříšek. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz