Panna Cotta je velmi známý dezert ze smetany a vanilky. Doma si snadno připravíte jeho rostlinnou, a pro některé i chutnější kokosovou variantu.
Veganská kokosová Panna cotta
Panna Cotta je velmi známý dezert ze smetany a vanilky. Doma si snadno připravíte jeho rostlinnou, a pro některé i chutnější kokosovou variantu.
Budeme potřebovat:
- 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
- 160 ml kokosové smetany či krému
- Agar
- 2 - 4 lžíce rostlinného sirupu z agáve, javoru či jiného dle chuti (můžeme použít také například kokosový cukr)
- Pravá vanilka
Postup:
Všechny ingredience kromě Agaru nalijeme do hrnce a pomalu přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme asi 3 minuty, poté necháme směs chvilku zchladnout, přidáme agar dle návodu a znovu přivedeme k varu. Odstavíme, nalijeme do skleniček, v pokojové teplotě necháme zatuhnout a poté dáme do ledničky. Dezert zatuhne poměrně rychle, takže je zhruba za hodinu připraven k podávání.
Panna Cotta je vynikající s malinovou omáčkou nebo s čerstvým ovocem. Vynikající je také s nutellou.