Veganská kokosová Panna cotta

Panna Cotta je velmi známý dezert ze smetany a vanilky. Doma si snadno připravíte jeho rostlinnou, a pro některé i chutnější kokosovou variantu.

Veganská kokosová Panna cotta

Panna Cotta je velmi známý dezert ze smetany a vanilky. Doma si snadno připravíte jeho rostlinnou, a pro některé i chutnější kokosovou variantu.

Budeme potřebovat:

Postup:

Všechny ingredience kromě Agaru nalijeme do hrnce a pomalu přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme asi 3 minuty, poté necháme směs chvilku zchladnout, přidáme agar dle návodu a znovu přivedeme k varu. Odstavíme, nalijeme do skleniček, v pokojové teplotě necháme zatuhnout a poté dáme do ledničky. Dezert zatuhne poměrně rychle, takže je zhruba za hodinu připraven k podávání. 
Panna Cotta je vynikající s malinovou omáčkou nebo s čerstvým ovocem. Vynikající je také s nutellou.