VEGAN bezlepkové muffiny

Kdo by neměl rád muffiny? Navíc když jsou bezlepkové, veganské a tedy zdravější! 

Připravíme si:

4 banány
2 hrnky mandlové mouky
1,5 lžičky jedlé sody
1 lžičku vanilkového extraktu
1 hrnek třtinového cukru
1/3 hrnku kokosového oleje (rozpuštěného)
1/4 hrnku mandlového mléka
Dále volíme dle chuti - můžeme do nich nasekat čokoládu, obarvit těsto 100% kakaem, přidat jahody, borůvky, maliny, jablka, kokos, ...

Postup:

Všechny sypké ingredience, kromě cukru, smícháme v misce dohromady. V další misce spojíme třtinový cukr, kokosový olej, rozmačkané banány, mandlové mléko. Dobře promícháme a přidáme smíchané sypké přísady. Pořádně promícháme. Následně přidáme ovoce či čokoládu dle chuti. 
Pečeme na 180°C zhruba půl hodiny - kontrolujeme špejlí. Až se těsto nebude lepit, muffiny jsou hotové.