Trhané kuřecí maso v arašídové omáčce

Lahodně jemná omáčka s příchutí arašídů a sójové omáčky, lehce pikantní, skvěle chutná s rýží, můžete ji ale kombinovat i s bulgurem, anebo těstovinami.

arasidova_omacka1 (1)

2 kuřecí stehna 
1 lžíce arašídového másla
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sójové omáčky Shoyu
1 stroužek česneku
podle chuti třtinový cukr 
½ balení ovesné smetany
kulatozrná rýže natural k podávání (1/2 hrnku)
sůl a pepř podle chuti

Kuřecí stehna uvařte v lehce osolené vodě, trvá to asi 1,5-2 hodiny. Slijte, ale vývar zachyťte. Stehna nechte zchladnout. Rýži propláchněte a dejte vařit. Mezitím vidličkou natrhejte kuřecí maso. 

Na pánev přidejte arašídové máslo, protlak a sójovou omáčku, dobře promíchejte a přilijte smetanu, česnek proilisovaný se solí a chvíli zahřívejte. Podle chuti pak přidejte cukr, případně osolte. Omáčku můžete také podle potřeby naředit vývarem.

Omáčka by měla být lehce chuťově nasládlá. 

Tip! Pokud k vaření masa přidáte i kořenovou zeleninu, maso bude mít výraznější chuť a vy získáte zároveň chutný vývar k dalšímu použití.

I z pár kvalitních surovin, vytvoříte velmi chutné a jednoduché jídlo. Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení