Trhané kuřecí maso v arašídové omáčce

Lahodně jemná omáčka s příchutí arašídů a sójové omáčky, lehce pikantní, skvěle chutná s rýží, můžete ji ale kombinovat i s bulgurem, anebo těstovinami.

arasidova_omacka1 (1)

2 kuřecí stehna 
1 lžíce arašídového másla
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sójové omáčky Shoyu
1 stroužek česneku
podle chuti třtinový cukr 
½ balení ovesné smetany
kulatozrná rýže natural k podávání (1/2 hrnku)
sůl a pepř podle chuti

Kuřecí stehna uvařte v lehce osolené vodě, trvá to asi 1,5-2 hodiny. Slijte, ale vývar zachyťte. Stehna nechte zchladnout. Rýži propláchněte a dejte vařit. Mezitím vidličkou natrhejte kuřecí maso. 

Na pánev přidejte arašídové máslo, protlak a sójovou omáčku, dobře promíchejte a přilijte smetanu, česnek proilisovaný se solí a chvíli zahřívejte. Podle chuti pak přidejte cukr, případně osolte. Omáčku můžete také podle potřeby naředit vývarem.

Omáčka by měla být lehce chuťově nasládlá. 

Tip! Pokud k vaření masa přidáte i kořenovou zeleninu, maso bude mít výraznější chuť a vy získáte zároveň chutný vývar k dalšímu použití.

I z pár kvalitních surovin, vytvoříte velmi chutné a jednoduché jídlo. Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa