Tapioka puding s lesním ovocem

Co si ke snídani připravit tapiokový dezert? Tady máte návod jak na to...

Ingredience
1/3 hrnku tapiokových perel
1 hrnek + 2 lžíce vody
1 hrnek kokosového mléka
4 lžíce javorového sirupu
1 hrnek lesního ovoce nasbíraného během léta
1 hrnek bio jogurtu
lžička bio vanilkového pudinkového prášku
lžička cejlonské skořice


Postup
Tapiokové perly si dáme do hrnce a zalijeme je vodou. Až nabobtnají, přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí (cca 5 minut). Pudink odstavíme, vmícháme 2 lžíce javorového sirupu a skořici. Jogurt si osladíme lžící javorového sirupu. Lesní ovoce si trošku podlijeme vodou a vaříme do měkka. Smícháme si 2 lžíce vody s pudinkovým práškem a tuto směs přidáme k ovoci a povaříme do zhoustnutí. Nakonec osladíme lžící javorového sirupu. Do skleniček vrstvíme tapiokový pudink, jogurt a nakonec přelijeme ovocem. Necháme vychladit a podáváme.

Tip
Pudink můžeme nakonec ozdobit oříškovým máslem pro doplnění tuků.