Svěží kokosový dort z ovesných vloček a kokosového mléka
Ingredience:
1 hrnek jemných ovesných vloček
balení kokosového krému
tuhá část z kokosového mléka
1 hrnku strouhaného kokosu
2 lžíce agávového sirupu
3 vrchovaté lžíce malinové marmelády
lyofilizované maliny a plátky kokosu na ozdobu
Postup:
Kulatou formu o průměru 16cm si vyložíme pečícím papírem (stačí pouze spodek). Ovesné vločky povaříme spolu s kokosovým krémem. Vznikne nám hodně hustá hmota, kterou osladíme lžící agávového sirupu. Natlačíme jí na dno formy a necháme vychladnout. Poté ovesný korpus potřeme malinovou marmeládou. V misce si smícháme tuhou část kokosového mléka, strouhaný kokos a druhou lžíci agávového sirupu. Kokosovou vrstvu dáme opatrně na malinovou. Ozdobíme lyofilizovanými malinami a plátky kokosu a dáme vychladit do lednice nejlépe přes noc.
Tip: Místo malinové marmelády a lyofilizovaných malin klidně pro obměnu můžete použít borůvkovou marmeládu a lyofilizovaný borůvky nebo jakoukoliv jinou kombinaci.
Rada: Tuhou část kokosového mléka získáme tím, když necháme plechovku stát minimálně 24h. Poté se nám krásně oddělí tekutá a tuhá část, kterou my potřebujeme.