Staročeský houbový Kuba

Houbový Kuba, jídlo, které se podle tradice podává jako polední jídlo na Štědrý den. Jedli ho již staří Slované. 

Připravíme si:

Postup:

Kroupy vaříme v osolené vodě s troškou olivového oleje po dobu 30ti minut. Po uvaření necháme asi 5 minut dojít a pak scedíme.
Na másle zpěníme cibulku, přidáme česnek, sůl, kmín a podusíme předem povařené sušené houby.
Zapékací misku nebo jinou vhodnou nádobu (plech, pekáček) vymažeme máslem (po staročesku sádlem). Do mísy vložíme krou
py a promícháme s olivovým olejem. Poté vmícháme směs hub s cibulkou a česnekem a ještě dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na povrch naskládáme plátky másla či polijeme rozpuštěným sádlem a asi 25 minut pečeme v troubě.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné