Špenátovo-mozzareloví pizza šneci
Pizza šneci jsou skvělým slaným "zobáním" k večernímu posezení. Nejspíše znáte šunkovo - sýrové, zkuste jejich vegetariánskou verzi se špenátem a mozzarellou.
Připravíme si:
- 1 balíček listového těsta
- 1 menší rajský protlak
- 200 g mozzarelly
- 1 hrnek listového špenátu
- Koření na pizzu
- Oregano
Postup:
Listové těsto rozválíme spíše do obdélníkového tvaru. Potřeme jej rajským protlakem, posypeme lístky špenátu a poklademe plátky mozzarelly. Posypeme kořením na pizzu a oreganem.
Těsto zabalíme v roládu a pokrájíme na cca 1 - 2 cm široké plátky. Tím nám vzniknou šneci, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 15 - 20 minut na 180°C, dokud se nerozpeče sýr a těsto nezezlátne (doba pečení záleží na tom, jakou máme troubu).
Tip: K mozzarelle se skvěle hodí rajčata. Můžeme udělat sýrovo-rajčatové s kousky rajčat, jako na fotografii níže.