Špenátovo - mandlová indická směs

Vynikající směs ze špenátu, mandlí, s houbami, tofu a kokosovým mlékem. Zdravý oběd či večeře, na které si pochutnají i ti, kteří nejsou na veganské stravě.

Špenátovo - mandlová indická směs

Vynikající směs ze špenátu, mandlí, s houbami, tofu a kokosovým mlékem. Zdravý oběd či večeře, na které si pochutnají i ti, kteří nejsou na veganské stravě.

Budeme potřebovat:

  • Listový špenát (čerstvý či mražený - 1 balení)
  • Půl šálku loupaných mandlí
  • 1 menší cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • Kokosové mléko/kokosová smetana na vaření
  • 6 žampionů
  • Tofu - lahůdkové, marinované, natural (dle chuti)
  • Konopná semínka
  • Mořská či himalájská sůl 
  • Koriandr (mletý)
  • Římský kmín (mletý)
  • Olivový olej

Postup:

Na olivovém oleji zpěníme cibulku s prolisovaným česnekem, zaprášíme římským kmínem a koriandrem, přidáme lžičku kokosového oleje a necháme chvilinku podusit. Následně přidáme listový špenát a mandle (musí být minimálně 1 hodinu před vařením namočené). Podlijeme vodou, povaříme a následně přidáme kokosové mléko či smetanu. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a chvilku povaříme. Následně přidáme pokrájené žampiony s tofu a vaříme, dokud houby nezměknou. 

Jako přílohu volíme například bezlepkové těstoviny, vařenou pohanku či rýži.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení