Špenátovo - mandlová indická směs
Vynikající směs ze špenátu, mandlí, s houbami, tofu a kokosovým mlékem. Zdravý oběd či večeře, na které si pochutnají i ti, kteří nejsou na veganské stravě.
Špenátovo - mandlová indická směs
Vynikající směs ze špenátu, mandlí, s houbami, tofu a kokosovým mlékem. Zdravý oběd či večeře, na které si pochutnají i ti, kteří nejsou na veganské stravě.
Budeme potřebovat:
- Listový špenát (čerstvý či mražený - 1 balení)
- Půl šálku loupaných mandlí
- 1 menší cibulka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kokosového oleje
- Kokosové mléko/kokosová smetana na vaření
- 6 žampionů
- Tofu - lahůdkové, marinované, natural (dle chuti)
- Konopná semínka
- Mořská či himalájská sůl
- Koriandr (mletý)
- Římský kmín (mletý)
- Olivový olej
Postup:
Na olivovém oleji zpěníme cibulku s prolisovaným česnekem, zaprášíme římským kmínem a koriandrem, přidáme lžičku kokosového oleje a necháme chvilinku podusit. Následně přidáme listový špenát a mandle (musí být minimálně 1 hodinu před vařením namočené). Podlijeme vodou, povaříme a následně přidáme kokosové mléko či smetanu. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a chvilku povaříme. Následně přidáme pokrájené žampiony s tofu a vaříme, dokud houby nezměknou.
Jako přílohu volíme například bezlepkové těstoviny, vařenou pohanku či rýži.