Špenátovo – pórkový quiche

Quiche neboli slaný koláč. Výborně hodí jako večeře, oběd do krabičky, nebo svačina.

1 hrnek celozrnné špaldové mouky
2 ½ lžíce kokosového oleje
3-4 lžíce vody dle potřeby
lžička + špetka soli
1 balení bio Cottage sýra
3 vejce od šťastných slepiček
1 pórek, 4 stroužky česneku ze zahrádky
½ špenátového protlaku, ½ hrnku bio kukuřice
lžička kokosového oleje
pepř

K mouce přisypte sůl, přidejte kokosový olej a důkladně propracujte. Postupně přidávejte po lžících vodu, cca 10 minut propracujte a dejte chladit do lednice. Špenát nechte rozpustit, pórek nakrájejte na kousky a lehce osmažte na oleji, aby změknul.
V míse smíchejte špenát, pórek a kukuřici. Přidejte cottage sýr a vajíčka. Osolte a opepřete, přidejte rozmačkaný česnek. Formu vymažte kokosovým olejem. Těsto vyvalte a přeneste do formy, upravte okraje, propíchejte vidličkou a dejte péct na 180°C na 10 minut. Vyjměte z trouby a rozprostřete náplň, pečte dalších 50 minut.