Další z mnoha způsobů, na které lze připravit sójové kostky či plátky.
Sójové kostky na kokosovém oleji
Další z mnoha způsobů, na které lze připravit sojové kostky či plátky.
Připravíme si:
- 1 balení sojových kostek či plátků
- 1 - 2 stroužky česneku
- Tamari
- 1 menší chilli paprička
- 1 mrkev
- 1 menší cibule (můžeme použít i jarní cibulku)
- 1 červená paprika
- Mořská sůl
- Kokosový olej
Postup:
Na kokosovém oleji zpěníme cibulku pokrájenou nadrobno, chilli papričku nasekanou na drobné kousky, mrkev a papriku pokrájené na plátky. Chvilku opražíme na oleji, aby zelenina získala chuť z kokosového oleje. Mezitím uvaříme sójové kostky ve vodě s prolisovaným česnekem, 2 - 3 lžícemi Tamari a špetkou mořské soli. Hotové kostky scedíme, ale vývar nevylíváme. Kostky přidáme na pánev k zelenině a podlijeme trochou vývaru, který vznikl při vaření sóji. Dle chuti přidáme ještě trošku mořské soli či vybraného koření, chvilku podusíme a chvilkami promícháváme.
Hotový pokrm podáváme s Basmati rýží.
Tip: Pokrm můžeme ozvláštnit přidáním čerstvého či kompotovaného ananasu.