Sójové kostky na kokosovém oleji

Další z mnoha způsobů, na které lze připravit sójové kostky či plátky.

Sójové kostky na kokosovém oleji

Další z mnoha způsobů, na které lze připravit sojové kostky či plátky.

Připravíme si:

  • 1 balení sojových kostek či plátků
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • Tamari
  • 1 menší chilli paprička
  • 1 mrkev
  • 1 menší cibule (můžeme použít i jarní cibulku)
  • 1 červená paprika
  • Mořská sůl
  • Kokosový olej

Postup:

Na kokosovém oleji zpěníme cibulku pokrájenou nadrobno, chilli papričku nasekanou na drobné kousky, mrkev a papriku pokrájené na plátky. Chvilku opražíme na oleji, aby zelenina získala chuť z kokosového oleje. Mezitím uvaříme sójové kostky ve vodě s prolisovaným česnekem, 2 - 3 lžícemi Tamari a špetkou mořské soli. Hotové kostky scedíme, ale vývar nevylíváme. Kostky přidáme na pánev k zelenině a podlijeme trochou vývaru, který vznikl při vaření sóji. Dle chuti přidáme ještě trošku mořské soli či vybraného koření, chvilku podusíme a chvilkami promícháváme. 
Hotový pokrm podáváme s Basmati rýží.

Tip: Pokrm můžeme ozvláštnit přidáním čerstvého či kompotovaného ananasu.