Slaný pohankový koláč
Pohanka a houby je klasika, která nikdy nezklame.
½ hrnku pohanky
¾ hrnku vody
1 balení mražených hub (cca 200 g)
3 vejce od šťastné slepičky
1 cibule ze zahrádky
1 marinované tofu
himalájská sůl, pepř
½ lžičky hříbkového koření
Postup
Pohanku propláchněte horkou vodou, zalijte 3/4 hrnkem vody, povařte 3-4 minuty a nechte 10-20 minut pod pokličkou dojít.
Přidejte rozmražené houby, nakrájenou cibuli na kousky, sůl, pepř, hříbkové koření a 1 vejce.
Takto připravenou směs dejte do zapékací formy. Vršek posypte nakrájeným tofu a nakonec zalijte 2 rozmíchanými vajíčky. Pečte na 200 °C 30 minut.
Tip! Použít můžete i sušené houby, které nezapomeňte dopředu namočit.
Na koláč můžete použít pohanku lámanku i pohankou kroupy.
Jak uvařit pohanku? Kroupy nebo lámanku, přečtěte si v našem dalším článku.