Vážení zákazníci, z důvodu přechodu na nový ekonomický systém je momentálně náš e-shop pozastaven. Děkujeme za pochopení.

Slaný pohankový koláč

Pohanka a houby je klasika, která nikdy nezklame.

½ hrnku pohanky
¾ hrnku vody
1 balení mražených hub (cca 200 g)
3 vejce od šťastné slepičky
1 cibule ze zahrádky
1 marinované tofu
himalájská sůl, pepř
½ lžičky hříbkového koření

Postup

Pohanku propláchněte horkou vodou, zalijte 3/4 hrnkem vody, povařte 3-4 minuty a nechte 10-20 minut pod pokličkou dojít.

Přidejte rozmražené houby, nakrájenou cibuli na kousky, sůl, pepř, hříbkové koření a 1 vejce.

Takto připravenou směs dejte do zapékací formy. Vršek posypte nakrájeným tofu a nakonec zalijte 2 rozmíchanými vajíčky. Pečte na 200 °C 30 minut.

Tip! Použít můžete i sušené houby, které nezapomeňte dopředu namočit.

Na koláč můžete použít pohanku lámanku i pohankou kroupy.

Jak uvařit pohanku? Kroupy nebo lámanku, přečtěte si v našem dalším článku.