Slaný pohankový koláč

Pohanka a houby je klasika, která nikdy nezklame.

½ hrnku pohanky
¾ hrnku vody
1 balení mražených hub (cca 200 g)
3 vejce od šťastné slepičky
1 cibule ze zahrádky
1 marinované tofu
himalájská sůl, pepř
½ lžičky hříbkového koření

Postup

Pohanku propláchněte horkou vodou, zalijte 3/4 hrnkem vody, povařte 3-4 minuty a nechte 10-20 minut pod pokličkou dojít.

Přidejte rozmražené houby, nakrájenou cibuli na kousky, sůl, pepř, hříbkové koření a 1 vejce.

Takto připravenou směs dejte do zapékací formy. Vršek posypte nakrájeným tofu a nakonec zalijte 2 rozmíchanými vajíčky. Pečte na 200 °C 30 minut.

Tip! Použít můžete i sušené houby, které nezapomeňte dopředu namočit.

Na koláč můžete použít pohanku lámanku i pohankou kroupy.

Jak uvařit pohanku? Kroupy nebo lámanku, přečtěte si v našem dalším článku.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení