Slaný koláč z quinoy

Slaný koláč z quinoy 

Celé balení quinoy (případně použijte všechny barvy)
Sůl, pepř dle chuti
Parmezán
Šunka, salám, nebo slanina
1 vejce (může být/nemusí)

 Postup

  1. Quinou uvařte na skus, pokud si nejste jistí správným postupem, přečtěte si náš článek Quinoa a jak ji připravit.
  2. Šunku nakrájejte na tenké nudličky, nastrouhejte parmezán.
  3. Hotovou quinou dochuťte solí a pepřem.
  4. Vmíchejte nakrájenou šunku, parmezán, přidejte vejce a celou směs rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pečte při teplotě 220-230 °C asi 20-30 minut (dle trouby) dozlatova.

Podávejte s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Tip navíc!
Uvařenou quinou smíchejte s parmezánem a směs rozprostřete na plech s pečícím papírem. Ozdobte stejně jako pizzu. Použijte šunku (nejlépe na slabé proužky), mozzarellu, passatu nebo kečup, cibuli, olivy, kukuřici…

 Dobrou chuť.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení