Slaný koláč z quinoy

Slaný koláč z quinoy 

Celé balení quinoy (případně použijte všechny barvy)
Sůl, pepř dle chuti
Parmezán
Šunka, salám, nebo slanina
1 vejce (může být/nemusí)

 Postup

  1. Quinou uvařte na skus, pokud si nejste jistí správným postupem, přečtěte si náš článek Quinoa a jak ji připravit.
  2. Šunku nakrájejte na tenké nudličky, nastrouhejte parmezán.
  3. Hotovou quinou dochuťte solí a pepřem.
  4. Vmíchejte nakrájenou šunku, parmezán, přidejte vejce a celou směs rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pečte při teplotě 220-230 °C asi 20-30 minut (dle trouby) dozlatova.

Podávejte s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Tip navíc!
Uvařenou quinou smíchejte s parmezánem a směs rozprostřete na plech s pečícím papírem. Ozdobte stejně jako pizzu. Použijte šunku (nejlépe na slabé proužky), mozzarellu, passatu nebo kečup, cibuli, olivy, kukuřici…

 Dobrou chuť.