Slaný koláč z quinoy
Celé balení quinoy (případně použijte všechny barvy)
Sůl, pepř dle chuti
Parmezán
Šunka, salám, nebo slanina
1 vejce (může být/nemusí)
Postup
- Quinou uvařte na skus, pokud si nejste jistí správným postupem, přečtěte si náš článek Quinoa a jak ji připravit.
- Šunku nakrájejte na tenké nudličky, nastrouhejte parmezán.
- Hotovou quinou dochuťte solí a pepřem.
- Vmíchejte nakrájenou šunku, parmezán, přidejte vejce a celou směs rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte při teplotě 220-230 °C asi 20-30 minut (dle trouby) dozlatova.
Podávejte s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Tip navíc!
Uvařenou quinou smíchejte s parmezánem a směs rozprostřete na plech s pečícím papírem. Ozdobte stejně jako pizzu. Použijte šunku (nejlépe na slabé proužky), mozzarellu, passatu nebo kečup, cibuli, olivy, kukuřici…
Dobrou chuť.