¾ hrnku jemných ovesných vloček
2 polévkové lžíce hladké špaldové mouky
2 lžíce farmářského jogurtu
1 vejce od šťastné slepičky
2 cibule ze zahrádky
¼ hrnku vody
sůl s jódem
pepř
kokosový či slunečnicový olej
Na teflonové pánvi si osmahneme očištěnou a nakrájenou cibulku. Pokud nemáte teflonovou pánev, na které se cibule nepřilepí, použijte lžíci řepkového oleje. V misce smícháme ovesné vločky, špaldovou mouku, sůl a pepř. Přidáme mokré suroviny – vodu, jogurt a vejce. Nakonec vmícháme cibulku. Waflovač pro jistotu můžeme potřít trochou oleje, aby nám šly wafle dobře vyndat a vytvoříme 4 wafle (děláme cca 4 minuty).
Rada
Pokud nemáte waflovač, těsto dobře poslouží i na slané lívance.
Tip
Nemáte rádi cibuli? Nevadí! Přidejte do těsta jakékoliv bylinky, které máte zrovna doma nebo se můžete podívat na naše koření.