Sezamové krekry

 Co si připravit

  • 80 g hnědého lněného semínka
  • 80 g bílého sezamu
  • 80 g slunečnicových semínek
  • 50 g dýňových semínek
  • sušená rajčata v oleji
  • 2 lž chia
  • 1 lž psyllium
  • 3 lž olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžička drceného kmínu
  • 250 ml vody
  • pečící papír

A jak na to?

Všechny ingredience na krekry si smíchejte ve větší misce a nechte 10-15 minut odležet. Jde o to, aby směs zhoustla. V mezičase si připravte 2 plechy s pečícím papírem a troubu předehřejte na 160 stupňů.

Ve chvílí, kdy směs na krekry zhoustne, ji přelijte na plech s papírem a pomocí stěrky rovnoměrně rozetřete po celé jeho ploše. Používám klasickou velikost plechu, ale přece jenom každý máme doma asi malino jiný. Bude se nám proto trochu lišit výška směsi, a tím pádem tomu musíte přizpůsobit i délku pečení.

Plech s rovnoměrně uhlazenou směsí vložte do trouby. Krekry pečte 20-25 minut podle potřeby. Hotové krekry by měly lehce zezlátnout, na povrchu by měly křupat a uvnitř by měly být vláčné. Nenechávejte je v troubě déle, než je třeba. Budou se vám jinak zbytečně drolit.

Krekry nechte vychladnout a pak je nakrájejte nebo nalámejte na kousky.

Dobrou chuť! 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení