Sezamové krekry
Co si připravit
- 80 g hnědého lněného semínka
- 80 g bílého sezamu
- 80 g slunečnicových semínek
- 50 g dýňových semínek
- sušená rajčata v oleji
- 2 lž chia
- 1 lž psyllium
- 3 lž olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžička drceného kmínu
- 250 ml vody
- pečící papír
A jak na to?
Všechny ingredience na krekry si smíchejte ve větší misce a nechte 10-15 minut odležet. Jde o to, aby směs zhoustla. V mezičase si připravte 2 plechy s pečícím papírem a troubu předehřejte na 160 stupňů.
Ve chvílí, kdy směs na krekry zhoustne, ji přelijte na plech s papírem a pomocí stěrky rovnoměrně rozetřete po celé jeho ploše. Používám klasickou velikost plechu, ale přece jenom každý máme doma asi malino jiný. Bude se nám proto trochu lišit výška směsi, a tím pádem tomu musíte přizpůsobit i délku pečení.
Plech s rovnoměrně uhlazenou směsí vložte do trouby. Krekry pečte 20-25 minut podle potřeby. Hotové krekry by měly lehce zezlátnout, na povrchu by měly křupat a uvnitř by měly být vláčné. Nenechávejte je v troubě déle, než je třeba. Budou se vám jinak zbytečně drolit.
Krekry nechte vychladnout a pak je nakrájejte nebo nalámejte na kousky.
Dobrou chuť!