Vážení zákazníci, z důvodu přechodu na nový ekonomický systém je momentálně náš e-shop pozastaven. Děkujeme za pochopení.

Sezamové krekry

 Co si připravit

  • 80 g hnědého lněného semínka
  • 80 g bílého sezamu
  • 80 g slunečnicových semínek
  • 50 g dýňových semínek
  • sušená rajčata v oleji
  • 2 lž chia
  • 1 lž psyllium
  • 3 lž olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžička drceného kmínu
  • 250 ml vody
  • pečící papír

A jak na to?

Všechny ingredience na krekry si smíchejte ve větší misce a nechte 10-15 minut odležet. Jde o to, aby směs zhoustla. V mezičase si připravte 2 plechy s pečícím papírem a troubu předehřejte na 160 stupňů.

Ve chvílí, kdy směs na krekry zhoustne, ji přelijte na plech s papírem a pomocí stěrky rovnoměrně rozetřete po celé jeho ploše. Používám klasickou velikost plechu, ale přece jenom každý máme doma asi malino jiný. Bude se nám proto trochu lišit výška směsi, a tím pádem tomu musíte přizpůsobit i délku pečení.

Plech s rovnoměrně uhlazenou směsí vložte do trouby. Krekry pečte 20-25 minut podle potřeby. Hotové krekry by měly lehce zezlátnout, na povrchu by měly křupat a uvnitř by měly být vláčné. Nenechávejte je v troubě déle, než je třeba. Budou se vám jinak zbytečně drolit.

Krekry nechte vychladnout a pak je nakrájejte nebo nalámejte na kousky.

Dobrou chuť!