Rýžový nákyp se švestkami

ryzovy-nakyp-svestky

Kdo by neznal tuhle sladkou klasiku, zkuste náš recept.

1 hrnek mléčné rýže bílé
2 hrnky vody
1 hrnek rostlinného mléka
2 vejce od šťastné slepičky
1 balení (250g) bio tvarohu
balení (200g) sušených švestek
4 lžíce agávového sirupu
1 balení bio třtinového vanilkového cukr
lžíce kokosového oleje

Postup

Rýži zalijte vodou a vařte do vypaření (cca 10 minut). Pak zalijte mlékem a vařte do zhoustnutí. Nechte mírně vychladnout (30 minut). Do rýže zamíchejte agávový sirup, vanilkový cukr, tvaroh a žloutky. Z bílků si vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi.

Menší pekáč (18x27cm) si vymažte olejem a rozprostřete polovinu rýžové směsi. Poklaďte sušené švestky a přikryjte zbytkem rýžové směsi.

Nakonec dejte pár kousků kokosového oleje i navrch. Pečte na 150°C 50 minut. Nechte vychladnout, než budete podávat.

Tip! Místo švestek můžete použít i sušené meruňky.

Doporučení! Opravdu použijte mléčnou rýži bílou, která má krásně krémovou konzistenci ihned po uvaření na rozdíl od například Basmati rýže, která se nelepí.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení