Rýžová směs na způsob paelly s tempehem

Zeleninová směs z jedné pánve s rýží a voňavým šafránem.

1 hrnek jasmínové rýže
3 hrnky vody/vývaru
1 balení tempehu (200 g)
1 balení rajčatového protlaku (200 g)
4 lžíce bio hrášku, 1 červená paprika
1 bio cibule, 3 stroužky českého česneku
lžíce slunečnicového oleje
lžička mleté červené papriky
šafrán
himalájská sůl, mletý pepř
½ bio citrónu

Postup

Cibuli a papriku očistěte a nakrájejte na kousky. Tempeh také nakrájejte na kousky. Na lžíci oleje osmažte cibuli, papriku a tempeh. Až bude cibule měkká, přidejte rýži a míchejte, dokud rýže nezesklovatí. Pak přidejte hrnek vody nebo vývaru, rajčatový protlak, lžičku červené papriky, šafrán a vařte pod pokličkou, dokud se nevyvaří všechna voda. Přilijte další hrnek tekutiny a opět nechte vyvařit. Poslední hrnek tekutiny přilijte a vařte už odklopené. Odstavte a vmíchejte hrášek a česnek nakrájený na kousky.  Vše důkladně promíchejte, poklaďte plátky citrónu a podávejte.

Tip!
Pokud by se vám směs zdála příliš kyselá, přidejte lžíci třtinového cukru.
Citrón nevynechávejte, dodává chuť a vůni.