RAW veganský bylinkový sýr
Alternativa živočišného sýra, který si můžete vytvořit doma sami ... :-) Jeho příprava nepatří mezi nejjednodušší, ale ani mezi složité ... Zkuste a uvidíte :-)
RAW veganský bylinkový sýr
- 2 šálky pekanových ořechů (namočených přes noc)
- 1 šálek vody
- 1 lžička mořské soli
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička probiotického prášku nebo probiotik v kapslích
- Čerstvé bylinky na obalení
Všechny ingredience kromě probiotik a bylinek rozmixujeme úplně najemno. Vmícháme do směsi probiotický prášek. Přendáme hmotu do misky, zakryjeme utěrkou a necháme 24 hodin při pokojové teplotě odpočívat.
Poté rozdělíme "sýr" na 2 až 3 kusy a vytvarujeme do kulatého či podlouhlého tvaru. Bochánek zabalíme do utěrky, vložíme do cedníku a zatěžkáme na několik hodin. Pod cedník si dáme misku, z bochánku se zatěžkáním vytlačí velké množství vody. Čím déle necháme zatěžkané, tím tvrdší sýr bude.
Nakonec obalíme bochánek v čerstvých (nasekaných) či sušených bylinkách podle vaší chuti.