RAW veganský bylinkový sýr

Alternativa živočišného sýra, který si můžete vytvořit doma sami ... :-) Jeho příprava nepatří mezi nejjednodušší, ale ani mezi složité ... Zkuste a uvidíte :-) 

RAW veganský bylinkový sýr 

  • 2 šálky pekanových ořechů (namočených přes noc)
  • 1 šálek vody
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička probiotického prášku nebo probiotik v kapslích
  • Čerstvé bylinky na obalení

Všechny ingredience kromě probiotik a bylinek rozmixujeme úplně najemno. Vmícháme do směsi probiotický prášek. Přendáme hmotu do misky, zakryjeme utěrkou a necháme 24 hodin při pokojové teplotě odpočívat.

Poté rozdělíme "sýr" na 2 až 3 kusy a vytvarujeme do kulatého či podlouhlého tvaru. Bochánek zabalíme do utěrky, vložíme do cedníku a zatěžkáme na několik hodin. Pod cedník si dáme misku, z bochánku se zatěžkáním vytlačí velké množství vody. Čím déle necháme zatěžkané, tím tvrdší sýr bude. 

Nakonec obalíme bochánek v čerstvých (nasekaných) či sušených bylinkách podle vaší chuti.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení