RAW mandlové máslo

Vyrobte si vlastní mandlové máslo! Jeho výroba je sice náročnější na mixování, ale je vyrobené opravdu 100% pouze z mandlí. Využijete ho jak na mlsání, tak do RAW dezertů či do domácí zmrzliny.

RAW mandlové máslo

Připravíme si:

  • 1 hrnek neloupaných mandlí

Postup:

Mandle namočíme přes noc do vody. Můžeme použít i nenamočené, ale máslo potom nebude tak krémové a navíc by byla výroba opravdu náročná pro mixér. Ráno slijeme vodu, mandličky necháme okapat, případně je můžeme ještě osušit papírovou utěrkou. Vsypeme do mixéru. Mixujeme po dobu cca 10 - 15 minut. Chvílemi mixér vypneme, aby se nepřehřál, seškrábneme ze stěn nádoby kousky mandlí a mixujeme dále. Z mandlí se začne mixováním uvolňovat olej a celá směs začne kapalnět, až se z ní stane vláčné máslo. 

Budeme - li chtít máslo sladší, můžeme přisladit agávovým sirupem. 
 

Hotové máslo uchováváme v lednici. 

Tip: RAW máslo můžeme připravit i z jiných ořechů - z vlašských, lískových, pekanových, para, ... Všechny je ale lepší namočit před výrobou přes noc do vody.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení