RAW mandlové máslo

Vyrobte si vlastní mandlové máslo! Jeho výroba je sice náročnější na mixování, ale je vyrobené opravdu 100% pouze z mandlí. Využijete ho jak na mlsání, tak do RAW dezertů či do domácí zmrzliny.

RAW mandlové máslo

Připravíme si:

  • 1 hrnek neloupaných mandlí

Postup:

Mandle namočíme přes noc do vody. Můžeme použít i nenamočené, ale máslo potom nebude tak krémové a navíc by byla výroba opravdu náročná pro mixér. Ráno slijeme vodu, mandličky necháme okapat, případně je můžeme ještě osušit papírovou utěrkou. Vsypeme do mixéru. Mixujeme po dobu cca 10 - 15 minut. Chvílemi mixér vypneme, aby se nepřehřál, seškrábneme ze stěn nádoby kousky mandlí a mixujeme dále. Z mandlí se začne mixováním uvolňovat olej a celá směs začne kapalnět, až se z ní stane vláčné máslo. 

Budeme - li chtít máslo sladší, můžeme přisladit agávovým sirupem. 
 

Hotové máslo uchováváme v lednici. 

Tip: RAW máslo můžeme připravit i z jiných ořechů - z vlašských, lískových, pekanových, para, ... Všechny je ale lepší namočit před výrobou přes noc do vody.