Quinoový salát

Skvělá večeře nebo lehký oběd, doma i s sebou do práce. Hotové za pár minut.

Quinoový salát

Potřebujete:

  • 1 balíček quinoy
  • 200g cherry rajčátek 
  • 1 salátová okurka
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 4 - 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžice limetkové šťávy
  • Špetka mořské soli
  • Koření, které nám v salátu chutná nejvíce 

Postup:

Quinou spařte horkou vodou a nechte okapat. Přidejte dvojnásobné množství vody a vařte doměkka (cca 15 minut), nechte vychladnout.

Nejčastěji se používá quinoa bílá, ale seženete i červenou nebo černou. Nebojte se je použít, chutnají stejně a na talíři s nimi vytvoříte barevná kouzla.

Zeleninu omyjte a nakrájejte na kostky, přimíchejte vychladlou quinou.

Na zálivku smíchejte olej, limetkovou šťávu, sůl a koření.

Tip: Použijte jakoukoliv oblíbenou zeleninu (hlávkový salát, papriku, mrkev, hrášek, kukuřici, rukolu, listový špenát, petržel, ředkvičku, cuketa, lilek,  ...). Nebojte se druhy kombinovat a střídat.