Skvělá večeře nebo lehký oběd, doma i s sebou do práce. Hotové za pár minut.
Quinoový salát
Potřebujete:
- 1 balíček quinoy
- 200g cherry rajčátek
- 1 salátová okurka
- 1 svazek jarní cibulky
- 4 - 5 lžic olivového oleje
- 2 lžice limetkové šťávy
- Špetka mořské soli
- Koření, které nám v salátu chutná nejvíce
Postup:
Quinou spařte horkou vodou a nechte okapat. Přidejte dvojnásobné množství vody a vařte doměkka (cca 15 minut), nechte vychladnout.
Nejčastěji se používá quinoa bílá, ale seženete i červenou nebo černou. Nebojte se je použít, chutnají stejně a na talíři s nimi vytvoříte barevná kouzla.
Zeleninu omyjte a nakrájejte na kostky, přimíchejte vychladlou quinou.
Na zálivku smíchejte olej, limetkovou šťávu, sůl a koření.
Tip: Použijte jakoukoliv oblíbenou zeleninu (hlávkový salát, papriku, mrkev, hrášek, kukuřici, rukolu, listový špenát, petržel, ředkvičku, cuketa, lilek, ...). Nebojte se druhy kombinovat a střídat.