Quinoa tyčinky s javorovým sirupem

Quinoa je přirozeně bezlepková potravina, nutričně velmi bohatá, s vysokým obsahem vlákniny a naopak nízkým obsahem tuku. Je lehce stravitelná a kromě mnoha slaných receptů se výborně hodí i do těch sladkých. Díky quinoe snadno odlehčíte svůj jídelníček. Hodí se jako příloha, do salátu, k zapékání, do kaše a mnoha dalších receptů.

 quinoa_tycky (1)

SUROVINY
¼ hrnku quinoy
5 lžic jemných ovesných vloček
4 lžíce javorového sirupu
1 vrchovatá lžíce kokosového oleje
lžička koření Síla květů
2 hrsti pekanových ořechů

Postup
Quinou uvaříte podle návodu a nechte vychladnout. (Návod, jak uvařit quinou)

Přimíchejte ovesné vločky, javorový sirup, kokosový olej a koření. Pekanové ořechy nalámejte na menší kousky a vmíchejte do směsi. Naplňte formičky a pečtena 180°C 20 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout.

Kromě pekanových ořechů můžete použít i jiné, vlašské, lískové ořechy i mandle, anebo použijte mix.

 

Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa.