Quinoa s brokolicí a granátovým jablkem

Jednoduchý salát se zeleninou, granátové jablko dodá šťavnatost.

Quinoa s brokolicí a granátovým jablkem

Potřebujete:

  • 1 celá brokolice
  • 1 granátové jablíčko
  • 500g quinoy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Špetka mořské soli
  • Šťáva a kůra z 1 bio limetky

Postup:

Quinou uvařte podle návodu. Nechte vychladnout. Brokolici rozdělte na malé růžičky, nebo pokrájejte na menší kousky a opečte na pánvi na olivovém oleji. Opečte zlehka, aby zůstala brokolice křupavá, nechte také vychladnout.
Granátové jablko rozkrojte na polovinu a do misky vyklepte jadérka z obou polovin jablka, odstraňte zbytky bílé blány. 

Promíchejte quinou s brokolicí, lehce osolte mořskou solí. Každou porci ozdobte granátovým jablkem, zastříkněte limetkovou šťávou a postrouhejte kůrou z limetky.