Jednoduchý salát se zeleninou, granátové jablko dodá šťavnatost.
Quinoa s brokolicí a granátovým jablkem
Potřebujete:
- 1 celá brokolice
- 1 granátové jablíčko
- 500g quinoy
- 2 lžíce olivového oleje
- Špetka mořské soli
- Šťáva a kůra z 1 bio limetky
Postup:
Quinou uvařte podle návodu. Nechte vychladnout. Brokolici rozdělte na malé růžičky, nebo pokrájejte na menší kousky a opečte na pánvi na olivovém oleji. Opečte zlehka, aby zůstala brokolice křupavá, nechte také vychladnout.
Granátové jablko rozkrojte na polovinu a do misky vyklepte jadérka z obou polovin jablka, odstraňte zbytky bílé blány.
Promíchejte quinou s brokolicí, lehce osolte mořskou solí. Každou porci ozdobte granátovým jablkem, zastříkněte limetkovou šťávou a postrouhejte kůrou z limetky.