Pyré ala svíčková s rýží

Kdo by neměl rád svíčkovou: Zkuste tu naši, je lehčí a jednoduchá na přípravu.

1 cibule, 2 velké mrkve, 2 menší petržele, ½ malé bulvy celeru
2 hrnky vody
lžíce sypkého bujónu Wurzl
2 kuřecí prsa z malochovu
½ hrnku mléčné bílé rýže
1/3 hrnku pohanky lámanky
himalájská sůl, pepř

Postup

Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kousky. Dejte do pekáče a zalijte vodou s bujónem. Prsa nakrájejte na menší plátky a rozložte na zeleninu. Pečte zakryté 30-40 minut na 180 °C. Plátky masa, přeložte stranou a odlijte přebytečnou tekutinu. Upečenou zeleninu vyberte z pekáče a rozmixujte. Postupně vmíchejte zpět vypečenou tekutinu. Rýži s pohankou zalijte 2 hrnky vody a povařte cca 10-15 minut (podle druhu zvolené rýže). Odstavte a nechte dojít pod pokličkou ještě pár minut. Osolte a opepřete podle chuti.

Tip!
Místo masa zkuste tofu, které nepečte, ale před podáváním jej lehce osmažte na pánvi.
Pokud chcete omáčku více krémovou, přidejte balení ovesné smetany.