Pyré ala svíčková s rýží

Kdo by neměl rád svíčkovou: Zkuste tu naši, je lehčí a jednoduchá na přípravu.

1 cibule, 2 velké mrkve, 2 menší petržele, ½ malé bulvy celeru
2 hrnky vody
lžíce sypkého bujónu Wurzl
2 kuřecí prsa z malochovu
½ hrnku mléčné bílé rýže
1/3 hrnku pohanky lámanky
himalájská sůl, pepř

Postup

Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kousky. Dejte do pekáče a zalijte vodou s bujónem. Prsa nakrájejte na menší plátky a rozložte na zeleninu. Pečte zakryté 30-40 minut na 180 °C. Plátky masa, přeložte stranou a odlijte přebytečnou tekutinu. Upečenou zeleninu vyberte z pekáče a rozmixujte. Postupně vmíchejte zpět vypečenou tekutinu. Rýži s pohankou zalijte 2 hrnky vody a povařte cca 10-15 minut (podle druhu zvolené rýže). Odstavte a nechte dojít pod pokličkou ještě pár minut. Osolte a opepřete podle chuti.

Tip!
Místo masa zkuste tofu, které nepečte, ale před podáváním jej lehce osmažte na pánvi.
Pokud chcete omáčku více krémovou, přidejte balení ovesné smetany.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení